Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ČESTIĆ DANAS RAZGOVARAO SA GRADONAČELNIKOM BANJA LUKE


- Bila je ovo prilika da upoznam gradonačelnika Banja Luke sa potencijalima naše opštine i da ga pozovem da bude gost u Srbobranu. Takođe, dogovorili smo se da delegacija naše opštine uskoro poseti Banja Luku, rekao je za naš portal, Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran i član Izvršnog odbora NALED-a.


Delegacija Banja Luke predvođena gradonačelnikom, Mr Igorom Radojičićem, sastala se danas sa članovima Izvršnog odbora NALED-a i predstavnicima Izvršne kancelarije sa kojima su razgovarali o mogućnostima intenziviranja saradnje u narednom periodu.

Jedna od glavnih tema sastanka bila je otklanjanje administrativnih prepreka, unapređenje i pojednostavljenje usluga koje gradska uprava pruža građanima i privredi. U tom smislu, prema rečima gradonačelnika jedan od osnovnih ciljeva i priopriteta gradskog rukovodstva u narednom periodu biće uspostavljanje brze, efikasne i transparentne lokalne administracije kroz pokretanje servisa e-usluga, kao i uvođenje elektronskih građevinskih dozvola u čemu NALED poseduje veoma značajna iskustva, objavio je NALED nakon sastanka.

Grad Banja Luka jedan je od 28 gradova i opština koji poseduju BFC SEE certifikat o povoljnom poslovnom okruženju u jugoistočnoj Evropi. Međutim, kako je istakao gradonačelnik, grad će nastaviti da kroz proces recertifikacije preduzima mere koje su neophodne kako bi održao i unapredio nivo usluga prema privredi sa ciljem da se kroz dalju promociju u saradnji sa NALED-om, Banja Luka pozicionira kao jedna od najpovoljnijih privrednih destinacija u ovom delu Evrope.

Pored gradonačelnika, Mr Igora Radojičića, delegaciju iz Banja Luke su činili Srđan Amidžić, zamenik gradonačelnika, Milan Grubor, šef kabineta, Siniša Kurteš, ekonomski savetnik i Borko Torbica, savetnik i predstavnik kompanije Elnos. Ispred NALED-a sastanku su pored izvršne direktorke, Violete Jovanović i predstavnika Izvršne kancelarije, prisustvovali  Aleksandar Jovičić, predsednik IO, Vesna Živković, Ana Petrović-Vukićević, Darko Vukobratović i Neško Čestić, članovi IO.- Bilo je zanimljivo čuti kako funkcioniše Banja Luka i sa kakvim izazovima se sreće administrativni centar Republike Srpske, rekao nam je Čestić nakon sastanka i dodao:

- Nadam se da ćemo pronaći model za saradnju naše opštine i grada koji vodi gospodin Radojičić. Tu pre svega mislim na jačanje kulturnih, ali i svakih drugih veza.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2017.02.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 68
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen