Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/617/obeleeno-55-godina-gimnazije/

Verzija za tampu / To ScreenviewOBELEŽENO 55 GODINA GIMNAZIJE!


Juče je svečano obeležen veliki jubilej gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Milietić". Bogat i zanimljiv program za goste su pripremili učenici sa svojim profesorima jedine srednje škole u našoj opštini, a zapažen nastup imao je Gradski hor "Zora".


- Suština koju školstvo i obrazovni sistem zaboravlja jeste da je svako dete individua, posebno i jedinstveno. Ne može se od svakog očekivati da ima iste sposobnosti i ista interesovanja, kao i iste mogućnosti. Ako sudimo ribi po njenoj mogućnosti da živi izvan vode i popne se na drvo, provešćemo život misleći da je glupa. Isto tako, talenat za sport ili umetnost nisu ništa manje važni od matematike. Svako dete zaslužuje šansu da razvija ono za šta je sposobno i šta ga interesuje, zaslužuje da neguje svoju posebnost i talente.
MI učenici 21 veka ,modernog,tehnološki razvijenog društva,ne možemo da se uklopimo u stari sistem obrazovanja ,zato molimo vas da uzmete u obzir naše rači sa kojima želimo da vam skrenemo pažnju da svako od nas je poseban,
reči su koje su se sinoć čule na svečanoj akademiji povodom Dana škole "Svetozar Miletić", a izgovorila ih je učenica Isidora Šarčev.

Taman da ništa drugo sinoć nismo dobili, ovo bi bilo sasvim dovoljno. Poruka koju su učenici poslali je više nego jasna i upozoravajuća za sve koji se bave školstvom, imaju decu, ili na bilo koji način doprinose obrazovanju i školovanju novih generacija.

Nastup Gradskog hora "Zora" izmamio je aplauze i poslovično ljubiteljima horskog pevanja pružio zadovoljstvo. Takođe, bio je odlična najava za program koji su učenici spremili sa svojim profesorima.

Direktorka Gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Miletić", Maja Tutorov osvrnula se na veliki jubilej škole i između ostalog kazala:

- Danas je ujedno i početak promocije naše škole koja će trajati do maja meseca. Obićićemo sve osnovne škole u našoj opštini i okolnim mestima i ponuditi osmacima da nastave školovanje u Srbobranu. Osrtaje mi nada da ćemo upisati što veći broj učenika u našu školu kako bi smo obeležili i stogodišnjicu.

Osvrt na književni opus Milana Dunđerskog nekadašnjeg profesora književnosti u Gimnaziji napravio je profesor Milan Đorđević. Bila je ovo ujedno prilika da se učenici, ali i ostala publika upoznaju sa biografijom ovog pesnika, ali i da se najavi ustanovljenje nagrade koja će nositi ime Milana Dunđerskog. Potom su učenici pročitali nekoliko njegovih pesama i na direktan način ukazali na vrednost književnog dela koje je Dunđerski ostavio iza sebe.

LJubitelji etno muzike nisu ostali uskraćeni. Četiri učenice škole formirale su pevačku grupu i otpevale su dve numere.

Usledio je igrokaz na engleskom jeziku, koji su učenici pripremili sa profesorkom Zorom Šarčev, a za kraj ostavljena je predstava "Lajanje na zvezde". Pripremili su je i izmamili osmehe učenici dramske sekcije u režiji profesorke Valentine Desnica.

U holu škole otvorena je zanimljiva izložba lekovitog bilja. Većina prisutnih na proslavi iz Pozorištanca je prešla u školu da pogleda šta je to sa svojim učenicima napravio profesor Igor Parožanin.

GALERIJU FOTOGRAFIJA MOŽETE VIDETI OVDE.

S.Š.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign