Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

126.000 EVRA ZA GRAĐEVINSKI MATERIJAL!


Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić, potpisao je danas ugovore sa 16 izbegličkih porodica nastanjenih u opštini Srbobran o podeli 126.000 evra u građevinskom materijalu. Porodice su dobile pomoć vrednu od 4.500 do 9.000 evra i ona će biti utrošena za rekonstrukciju kuća u kojim žive.


Potpisivanju je prisustvovala i Nada Šarčev opštinski poverenik za izbegla i prognama lica.

- Povereništvo Komesarijata za izbegla, prognana i interno raseljena lica opštine Srbobran radi svoj posao veoma efikasno. Kroz regionalni stambeni projekat koji se sprovodi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a na konkursu Banke Saveta Evrope, opština Srbobran obezbedila je 126.000 evra za građevinski materijal, koji je podeljen među 16 porodica. Dodatnih pet porodica očekuje proširenje odobrenog iznosa, tako da će i oni uskoro primiti pomoć u građevinskom materijalu, objasnio je Čestić i dodao u izjave za medije koji su pratili ovaj događaj:

- Treba podsetiti da smo pre nekoliko meseci obezbedili i podelili kuće vredne 156.000 evra, koje je dobilo 14 izbegličkih porodica. Brinemo o ljudima koji su doživeli ratne strahote, doselili u našu opštinu i postali sastavni deo našeg društva, a cilj nam je da svaka ova porodica, bilo izbegla, prognana ili interno raseljena, što pre reši sve svoje egzistencijalne probleme i nastavi sa normalnim životom.

Predsednik opštine, Neško Čestić iskoristio je priliku da kratko porazgovara sa svim potpisnicima ugovora koji će unaprediti život, ovih ljudi koje je muka dovela u naš kraj, da se informiše odakle su došli, kako žive i poželi im dobro zdravlje i sreću.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.02.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 72
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen