Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

RAK GRLIĆA MATERICE JE IZLEČIV!


Juče je u velikoj sali opštine održana tribina na kojoj se govorilo o značaju prevencije raka grlića materice, bolesti koja se sve češće javlja kod žena.


Na ovoj tribini govorile su gost predavač, mr sci med dr Slađana Golubović i ginekolog Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić", dr Snežana Erceg. Prisutne u sali, kao domaćin pozdravio je predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić. On se osvrnuo na značaj Doma zdravlja i obezbeđivanja uslova za rad, kako je rekao, lekara koj su stručni i posvećeni i približavanja usluga ove ostanove svim građanima naše opštine. On je još istakao da će u narednom periodu Dom zdravlja kao ustanova od izuzetnog značaja imati punu materijalnu podršku lokalne samouprave.

- Podržali smo akcije skrininga na rak grlića materice, a podržaćemo i ostale kad dođu na red. U ovoj akciji nam je važno da se sačuva reproduktivno zdravlje naših pripadnica lepšeg pola. Zdravlje cele nacije polazi od majki i zato ga moramo čuvati, rekao je Čestić.

Naš reporter razgovarao je sa Kornelijom Hušći, direktorkom Doma zdravlja u Srbobranu i evo šta je ona rekla ovom prilikom:

L.P.

 

  

Postavio: Srbobran.net dana 2017.03.11

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 84
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen