Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/638/rak-grlia-materice-je-izleiv/

Verzija za tampu / To ScreenviewRAK GRLIĆA MATERICE JE IZLEČIV!


Juče je u velikoj sali opštine održana tribina na kojoj se govorilo o značaju prevencije raka grlića materice, bolesti koja se sve češće javlja kod žena.


Na ovoj tribini govorile su gost predavač, mr sci med dr Slađana Golubović i ginekolog Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić", dr Snežana Erceg. Prisutne u sali, kao domaćin pozdravio je predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić. On se osvrnuo na značaj Doma zdravlja i obezbeđivanja uslova za rad, kako je rekao, lekara koj su stručni i posvećeni i približavanja usluga ove ostanove svim građanima naše opštine. On je još istakao da će u narednom periodu Dom zdravlja kao ustanova od izuzetnog značaja imati punu materijalnu podršku lokalne samouprave.

- Podržali smo akcije skrininga na rak grlića materice, a podržaćemo i ostale kad dođu na red. U ovoj akciji nam je važno da se sačuva reproduktivno zdravlje naših pripadnica lepšeg pola. Zdravlje cele nacije polazi od majki i zato ga moramo čuvati, rekao je Čestić.

Naš reporter razgovarao je sa Kornelijom Hušći, direktorkom Doma zdravlja u Srbobranu i evo šta je ona rekla ovom prilikom:

L.P.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign