Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SVM PODR┼ŻAVA ALEKSANDRA VU─îI─ćA NA PREDSEDNI─îKIM IZBORIMA!


Mesni odbor Saveza Vojvo─Ĺanskih Ma─Ĺara i ┼Żenski Forum SVM - Srbobran su po─Źetkom ove nedelje, u prostorijama MZ na Begluku, organizovali sastanak gra─Ĺana, a povodom predstoje─çih predsedni─Źkih izbora. Po─Źasni gosti na forumu bili su Elvira Kova─Ź, potpredsednica Saveza vojvo─Ĺanskih Ma─Ĺara i ─Źlanica stalne delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, i Neško ─îesti─ç, predsednik opštine Srbobran.


Sastanak je otvorila predsednik mesnog odbora SVM Aranka Bergel, a zatim se prisutnima obratila Elvira Kova─Ź koja je u januaru ove godine izabrana I za potpredsednicu Podkomiteta za prava manjina PS Saveta Evrope.

Ona ja istakla, da je predsedništvo SVM imaju─çi u vidu interese ma─Ĺarske zajednice u Vojvodini donelo odluku da na predstojecim predsedni─Źkim izborima podr┼żi kandidata vladaju─çe koalicije, premijera Aleksandra Vu─Źi─ça.

- Predsedništvo SVM je jednoglasno donelo odluku da ─çe podr┼żati predsedni─Źkog kandidata, Aleksandra Vu─Źi─ça, jer u njemu vidi osobu koja je posve─çena procesu pristupanja EU i politi─Źara koji gradi dobre srpsko-ma─Ĺarske bilateralne odnose i podr┼żava prosperitet ma─Ĺarske zajednice, rekla je izme─Ĺu ostalog Elvira Kova─Ź.

Ona je dodala, da je SNS ispoštovala koalicioni ugovor sklopljen sa SVM, na svim nivoima vlasti, po─Źevši od lokalne, pa preko pokrajinske I republi─Źke vlasti, a time i interese ma─Ĺarske zajednice.

Na ovom forumu aktivno je u─Źestvovao i predsednik opštine Srbobran, Neško ─îesti─ç koji se prisutnima obratio re─Źima:

On je izme─Ĺu ostalog odgovorio I na pitanja gra─Ĺana, a u vezi rešavanja problema pasa lutalica, izgradnje akva parka, bud┼żetu, prioritetima, itd.

Sastanku pored predstavnika SVM u lokalnoj vlasti prisustvovali su i simpatizeri stranke, kao i predstavnici udru┼żenja i civilnih organizacija ma─Ĺarske nacionalne manjine iz Srbobrana.

L.P.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2017.03.11   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

 

Komentari
U Samstag, 11.M├Ąr 2017, 19:38 Poruka od: bojpop
Nijedan Madjar koga ja poznajem (a nije ih malo) ne podrzava Vucica... Samo ucenjeni Pastor i ekipa.

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 71
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen