Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

U NOVI VODOVOD U TURIJI DO SADA ULOŽENO PREKO 11 MILIONA DINARA!


U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže u dve ulice u Turiji - Miladina Jocića i Svetog Save. "Sa završetkom vodovodne mreže u ove dve ulice kompletirana je rekonstrukcija ovog sistema u polovini sela, od ulice Svetoga Save pa sve prema Nadalju. Ovaj deo sada ima novi vodovod", rekao je za Zoran Dudvarski, potpredsednik Saveta MZ Turija.


Sredstva za radove obezbeđena su 2016. godine na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od nešto više od devet miliona dinara. Projekat je pripremio Savet Mesne zajednice Turija, a iz lokalnog budžeta obezbeđeno je još 20 odsto ove sume i opština Srbobran ima obavezu da plati PDV na ukupan iznos, tako da je u novi vodovod u Turiji uloženo do sada više od 11 miliona dinara.

- Uradili smo prstenasti sistem vodosnabdevanja koji nam omogućava da sa mreže nezavisno isključujemo samo delove ulica, na primer kod eventualnih havarija, a ne kao do sada kada su se morali iskučivati celi blokovi ili deo sela. Novi vodovod postavljen je u ulicama Branka Radičevića, Đure Vujinog, Jovana Popovića, Vuka Karadžića, Zmaj Jovinoj, Kajmakčalanskoj, Nikole Tesle i Save Kovačevića. Sada nam predstoji priprema projekta za isti posao u drugom delu sela i za njegovu izradu će nam trebati oko 500.000 dinara. Taj projekat pokriće preostalih desetak ulica koje su i dalje na staroj mreži, rekao je Zoran Dudvarski, potpredsednik Saveta MZ Turija i dodao:

- U dogovoru sa lokalnom samoupravom i predsednikom Neškom Čestićem, uskoro počinju radovi na osvetljavanju turijskog mosta, uređenju atmosferske kanalizacije, asfaltiranju pristupnih puteva ataru, kao i postavljanje video nadzora u centru Turije. Savet Mesne zajednice, zajedno sa opštinom Srbobran i svim partnerima, uređuje selo po svim standardima, želimo da uklonimo razlike između života u malom mesti i gradu, jer nam je stalo da mladi ostaju u Turiji, ali ne po cenu da ne mogu da vode život po meri čoveka 21. veka. Njima mora biti obezbeđen ambijent da žive udobno, rade i stvaraju, da imaju kulturne i sportske sadržaje, da se druže, kao i njihovim vršnjacima u gradovima.

G.D. 

Postavio: Srbobran.net dana 2017.03.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 34
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen