Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

U NADALJU POLOŽENI VENCI!


Na spomenik borcima Svetozaru Popnovakovu - Tozi i Vladi Provčiju – Priki, članovima Sreskog komiteta KPJ, položeni su venci. Spomenu povodom 73 godine od pogibije ova dva mlada borca u II Svetskom ratu, prisustvovale su delegacije SUBNOR-a opština Srbobran i Bečej, kao i predstavnici opštine Srbobran, u prisustvu članova MZ Nadalj i članova SUBNOR-a iz Nadalja.


Najpre je predsednik SUBNOR-a opštine Srbobran, Slobodan Radić upoznao prisutne sa istorijatom događaja i načinom pogibije Toze i Prike, kao i njihovim ilegalnim radom i delovanjem u toku okupacije. Nakon njegovog obraćanja, minutom ćutanja odata je počast ovim mladi borcima, komunistima, stadalim u II Svetskom ratu.


Potom se prisutnima obratio predsednik Skupštine opštine Srbobran, Radivoje Paroški.

- Danas odajemo dužnu poštu i obnavljamo sećanje na junačko delo Svetozara Popnovakova- Toze i Vlade Provča- Prike. Činom partriotizma, časti, junaštva i žrtvove Toza i Prika pokazali su kako se bori za narod i kako se osvaja sloboda. Njihov primer, nažalost je samo jedan od mnoštva primera ličnog i kolektivnog žrtvovanja u borbi protiv zavojevača u mnoštvu oslobodilačkih ratova u kojima je naš narod bio primorana da brani čast, dostojanstvo i slobodu. Time odajemo poštu i svim junacima našeg roda koji su, nežaleći i sopstvene živote, dali ogroman doprinos da danas živimo u miru i slobodi, rekao je Paroški i dodao:

- Zato ne samo danas, negu uvek i na svakom mesti treba govoriti i spominjati junačka dela naših predaka jer ona se moraju uvek isticati kao sveti primeri žrtvovanjanja za slobodu.Oni su svojim junačkim delom zadobili večnu slavu, a nama, njihovim potomcima, pružili mogućnost da živimo u miru i slobodi. Njihovo delo je slavno,  a nama zavet i nadahnuće.

U Nadalju
18. marta 2017.godine 

Postavio: Administrator dana 2017.03.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 35
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen