Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

BESPLATAN IZLET ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA


Početak proleća i prve sunčane dane učenici sve četiri osnovne škole sa teritorije naše opštine obeležiće lepim izletom...


Na inicijativu predsednice aktiva direktora škola, Julkice Popović, koja je uspostavila kontakt i saradnju sa predsednikom Aero kluba Novi Sad Dragoljubom Samardžićem, učenici osnovnih škola opštine i korisnici Društva za pomoć MNRO „Biser“ Srbobran imaće priliku da upoznaju sve zanimljivosti čenejskog aerodroma.


Direktorka Popović je u svoje i u ime koleginica uputila molbu predsedniku opštine Nešku Čestiću da pomogne realizaciju ovog izleta, tako da je opština obezbedila učenicima besplatan prevoz i užinu.


Danas je oko sto učenika trećeg i četvrtog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u pratnji učiteljica i direktorke škole, kao i nekoliko korisnika „Bisera“ u pratnji psihologa, najpre pogledalo edukativni film o istoriji vazduhoplovstva na našim prostorima, a zatim imalo priliku da pogleda avione, padobrane, jedrilice i motorne zmajeve, kao i da uđe u izložbene letilice.Radoznalih dečijih pitanja bilo je mnogo, a predusretljivi domaćini piloti strpljivo su odgovorili na svako.

Decu je u ime opštine Srbobran na aerodromu posetio i pozdravio predsednik Neško Čestić, koji ima letačko iskustvo. Naime, kako nam je ispričao dok je živeo u Austriji, nedaleko od Beča, u okviru jednog tamošnjeg aero kluba prošao je obuku za letenje na lakim avionima, tako da ima letačko iskustvo na popularnom, lakom, jednomotornom avionu Cesna.

- Uvek se radujemo kad imamo ovakve posete. Ne znam da li znate, ali naš Aero klub ima tradiciju dugu preko 90 godina i najstariji je u Srbiji. Naša želja je da ovaj aerodrom jednog dana bude osposobljen i za putnički saobraćaj. To će se desiti sigurno, ali pitanje je vremena i želje. Imamo projekte, potreban je investitor i da se vidi ko bi stao iza jednog takvog poduhvata. Da li će to biti država, pokrajina, grad, ili privatni kapital videćemo, kazao je za naš portal predsednik Aero kluba Novi Sad Dragoljub Samardžić i dodao:

IZLETKOJI SE PAMTI


Na samo dvadesetak kilometara od Srbobrana nalazi se aerodrom Čenej. Učenici trećih i četvrtih razreda OŠ "VUK KARADŽIĆ" danas su bili gosti na aerodromu...

Nadam se da su učenici i nastavnici bili zadovoljni posetom i ambijetalnim učenjem u kome su danas učestvovali. Neki od njih su poželeli da postanu piloti kada odrastu, nadam se da će im se želja ostvariti.

Učenici trećih razreda


Izuzetno lepo vreme, sunčan, prolećni dan doprineo je da ovaj izlet bude još uspešniji...


U petak će učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, kao i učenici OŠ „Petar Drapšin“ iz Turije i „Žarko Zrenjanin Uča“ iz Nadalja takođe imati priliku da realizuju ovaj lep i edukativan izlet. 

Postavio: Administrator dana 2017.03.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 31
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen