Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

TRI HILJADE SADNICA NA ─îETIRI LOKACIJE!


Srbobran spada u red opština sa najmanjom pošumljenosti. Vetrozaštitni i poljozaštitni pojasevi su poseban problem i zbog toga posao koji se ovih dana radi izuzetno je zna─Źajan. Naime, razne vrste drve─ça posa─Ĺene su u mesnim zajednicma Turija i Nadalj, na izvorištu Popova─Źa u Srbobranu, kao i kraj puta Srbobran - Vrbas. Sadnice su pribavljene iz sredstava koja je obezbedila humanitarna organizacija "Karitas" iz Kucure, a u akciju su se uklju─Źili predstavnici mesnih zajednica opštine Srbobran, korisnici usluga Centra za socijalni rad, ─Źlanovi lova─Źkih društava, aktivisti SNS i pojedini gra─Ĺani.


Sadnice su pribavljene iz sredstava koja je obezbedila humanitarna organizacija "Karitas" iz Kucure, a u akciju su se uklju─Źili predstavnici mesnih zajednica opštine Srbobran, korisnici usluga Centra za socijalni rad, ─Źlanovi lova─Źkih društava, aktivisti SNS i pojedini gra─Ĺani.

Ukupno posa─Ĺeno je 3.000 sadnica, a ukupna vrednost je 300 000 dinara. Na jednoj od lokacija gde su aktivnisti sadili nova drva razgovarali smo sa predsednikom SO Srbobran, Radivojem Paroškim i Elemerom D┼żud┼żarom, predstavnikom Karitasa koji su izašli na teren da vide kako se posao obavlja.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.03.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 23
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen