Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

TRI HILJADE SADNICA NA ─îETIRI LOKACIJE!


Srbobran spada u red opština sa najmanjom pošumljenosti. Vetrozaštitni i poljozaštitni pojasevi su poseban problem i zbog toga posao koji se ovih dana radi izuzetno je zna─Źajan. Naime, razne vrste drve─ça posa─Ĺene su u mesnim zajednicma Turija i Nadalj, na izvorištu Popova─Źa u Srbobranu, kao i kraj puta Srbobran - Vrbas. Sadnice su pribavljene iz sredstava koja je obezbedila humanitarna organizacija "Karitas" iz Kucure, a u akciju su se uklju─Źili predstavnici mesnih zajednica opštine Srbobran, korisnici usluga Centra za socijalni rad, ─Źlanovi lova─Źkih društava, aktivisti SNS i pojedini gra─Ĺani.


Sadnice su pribavljene iz sredstava koja je obezbedila humanitarna organizacija "Karitas" iz Kucure, a u akciju su se uklju─Źili predstavnici mesnih zajednica opštine Srbobran, korisnici usluga Centra za socijalni rad, ─Źlanovi lova─Źkih društava, aktivisti SNS i pojedini gra─Ĺani.

Ukupno posa─Ĺeno je 3.000 sadnica, a ukupna vrednost je 300 000 dinara. Na jednoj od lokacija gde su aktivnisti sadili nova drva razgovarali smo sa predsednikom SO Srbobran, Radivojem Paroškim i Elemerom D┼żud┼żarom, predstavnikom Karitasa koji su izašli na teren da vide kako se posao obavlja.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.03.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
O┼á ┼Żarko Zrenjanin U─Źa
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin