Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

KO MOŽE DA BIRA U NEDELJU?


U opštini Srbobran biračko pravo ima 13.938 građana, odnosno toliko je upisano u birački spisak. U nedelju tačno u sedam sati na teritoriji naše opštine biće otvoreno 28 biračkih mesta gde će građani moći da svojim glasom podrže jednog od 11 kandidata na izborima za predsednika republike..


Kako smo čuli danas od načelnice Lokalne samouprave i koordinatorke Republičke izborne komisije za opštinu Srbobran, Julije Popić juče je održana instruktaža sa predsednicima i zamenicima predsednika biračkih odbora, gde su  upoznati sa pravilima koja moraju da se poštuju prilikom izbornog procesa. Radno telo za sprovođenje izbora za predsednika Srbije u opštini Srbobran pripremilo je sve neophodno za nesmetan tok izbornog procesa, brojanje glasova i prosleđivanje rezultata i materijala Republičkoj izbornoj komisiji.

- U birački spisak upisano je 13.938 građana sa pravom glasa. Birački odbori otvoriće biračka mesta u 07.00 časova i glasanje će trajati do 20.00 časova. Ukoliko se u ovo vreme na biračkom mestu ili na ulazu još neko zatekne, i njima će biti omogućeno glasanje. Birač može da glasa samo pod uslovom da na biračko mesto ponese važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu, na čijem obrascu je naveden jedinstveni matični broj građana, kazala je Popić, a na naše pitanje šta se dešava sa građanima koji su u postupku zamene stare lične karte, odgovorila je:

- Birači kojima je istekla lična karta mogu da glasaju pod uslovom da biračkom odboru, uz nju, prilože i potvrdu Ministarstva unutrašnjih poslova o podnetom zahtevu za izdavanje nove lične karte.

Naša sagovornica takođe je naglasila da birači nisu dužni da sa sobom ponesu poziv za glasanje koji su dobili na linu adresu.

Posebno važna informacija je da stara, nemoćna i druga lica koja iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti da svoje biračko pravo iskoriste na biračkom mestu na kome se vode u biračkom spisku, potrebno je da u nedelju do 11.00h obaveste birački odbor na svom biračkom mestu da žele da svoje biračko pravo iskoriste van biračkog mesta.

- Radno telo, koje u opštini Srbobran, uz koordinatora, čine po jedan predstavnik SNS, Pokreta Dosta je bilo i SRS, radilo je veoma posvećeno, bez ikakvih nesporazuma. Naša je obaveza da sprovedemo izbore na pravi način, u skladu sa zakonom, kako bi građani slobodno iskazali svoju volju, rekla je Popić.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.03.31

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 25
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen