Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SRBIJA BIRA PREDSEDNIKA!


Biračka mesta biće otvorena za glasanje od 7 do 20 časova. Izbori za predsednika Srbije održavaju se danas, a pravo glasa ima 6.724.949 birača koji će moći da se izjašnjavaju na 8.396 biračkih mesta.


U opštini Srbobran je jutros u sedam sati otvoreno 28 biračkih mesta. 13.938 građana je upisano u birački spisak koji svojim glasom mogu da podrže jednog od 11 kandidata na izborima za predsednika republike.

Birač može da glasa samo pod uslovom da na biračko mesto donese važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu, na čijem obrascu je naveden jedinstveni matični broj građana. Birači kojima je istekla lična karta mogu da glasaju pod uslovom da biračkom odboru, uz nju, prilože i potvrdu Ministarstva unutrašnjih poslova o podnetom zahtevu za izdavanje nove lične karte.

Stara, nemoćna, invalidna i druga lica koja iz bilo kog opravdanog razloga nisu u mogućnosti da svoje biračko pravo iskoriste na biračkom mestu na kome se vode u biračkom spisku, moći će to pravo da iskoriste van biračkog mesta, ukolliko do 11.00h obaveste birački odbor na svom biračkom mestu.

U Srbobranu sva biračka mesta otvorena su na vreme, građani od samog jutra izlaze na birališta, a prve rezultate o izlaznosti imaćemo posle deset sati.

 

  

Postavio: Administrator dana 2017.04.02   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen