Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/70/ta-ita-srbobran/

Verzija za tampu / To ScreenviewŠTA ČITA SRBOBRAN?!


Koje su to dnevne novine najčitanije u Srbobranu, da li se čitaju nedeljnici i šta to Srbobranci traže na kioscima...


Istina je poražavajuća za izdavače, ali i distributere štampe. Sve je više onih koji informacije traže na internetu, a sve manje onih koji još uvek uživaju u šuštanju novinskog papira među prstima i njegovom mirisu. Ipak, svi se u svetu slažu, a mi smo jamačno deo tog globalnog cirkusa, da će za dobre novine uvek biti mesta na kiuoscima. Kao što knjige opstaju na tržištu, tako će uvek biti mesta i za novine. A šta je to što se u Srbobranu najviše prodaje, najpouzdanija informacija stiže nam od devojke koja svakodnevno određuje tiraže koje će osvanuti na trafikama. Evo šta kaže Tanja Vranjković:

Kod dnevnih novina je situacija već duži vremenski period nepromenjena. Najčitanija dnevna novina u našoj opštini je dnevni list ALO, a iza njega je stariji brat izdavačke kuće Ringier Axel Springer, BLIC.

Na trećem mestu je kontraverzni dnevni tabloid INFORMER. Na četvrtom mestu prodaje nalazi se dnevni list KURIR, a iza njega je veteran VEČERNJE NOVOSTI.

Kod nedeljnika koji imaju značajno manje tiraže, trenutno najtraženije izdanje je VIP SVET, na drugom mestu je STAR, treće mesto po prodatim primercima pripada trenutno nedeljniku SKANDAL.

Među političkim nedeljnicima prvo mesto pripada vremešnom NIN-u.

Posebno dobro se prodaju razni časopisi koji se bave gastronomijom I nude razne recepte. Ipak je ovo Vojvodina, a ovde se oduvek naročita pažnja posvećivala tanjiru. Tu trenutno prvo mesto među čitaocima ovakvih novinskih izdanja pripada časopisu POŠALJI RECEPTE, a odmah zatim najtraženiji je HRONO KUVAR. 

Inače najveće tiraže, odnosno prodaju novine u Srbobranu beleže petkom. Koliko to ima veze sa tim što je to pijačni dan, vrag bi ga znao. Inače, vikend je poslednjih godina postao zanimljiv izdavačima. Očigledno da je prepoznato da je to dobro vreme za prodaju, pa tako vikendom, imamo niz magazina koji se prodaju kao dodatak dnevnih novina, a takođe to je vreme kada izdavači plasiraju na trafike knjige.

Danas je petak, ne zaboravite da kupite vaše omiljene novine!

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign