Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

ŽIVOT JE U OKU VOZAČA!


Prošli vikend poginulo je pet motociklsta na putevima Srbije i to je bio signal za Agenciju za bezbednost saobraćaja da se sa ovakvom akcijom krene što pre.


Akcija "Život je u oku vozača" počela je danas i trajaće narednih mesec dana. Planirana su predavanja u srednjim školama i besplatne škole vožnje za motocikliste, a sve u cilju preventive i poboljšanja obuke ove kategorije vozača.

"Obraćamo se svim vozačima iz razloga što je praksa pokazala da je svaki četvrti udes motociklista izazvao automobilista koji nije obratio pažnju i video motociklistu. Ovim želimo da skrenemo pažnju na najranjiviji deo saobraćajne populacije", kaže za RTS direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević.  

Iz Uprave Saobraćajne policije poručuju da će veoma rigorozno kažnjavati sve prekršioce zakona a naročito one na motocikilima. Niko nema pravo da ugrožavajući svoj život ugrožava i druge u saobraćaju. Za tu svrhu pripremljenja je specilano obučena jedinica na motociklima bez oznaka.

"Naše motocikle koristićemo i za otkrivnje drugih prekršaja ostalih učesnika u saobraćaju. Sankcionisaćemo i pravo prvenstva presecanje puta motociklistima i mnoge druge prekršaje", kaže načelnik Saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Iz Uprave saobraćajne policije najavljuju veću kontolu za nastupajuće praznike. Apeluju i da se deca budu vezana u sedišta i da se na put ne kreće u poslednjem trenutku pa onda prekoračenjem brzine nadoknađuje vreme. Kontrolisaće se i autobusi jer mnogi od njih ne zadoovaljavju važeće zakonske propise.

Pre pet godina, 2012.godine poginuo je, na izlasku iz Srbobrana prema Vrbasu, vozeći svoj motocikl Stevan Vardić, jedan od poznatih srbobranskih bajkera i zaljubljenika u dvotočkaše.

(Steva pred polazak na moto susrete u Kosovsku Mitrovicu 2010.godine)

Bio je to šok za Srbobran, a od njega su se tada oprostili njegovi drugari. Po bajkerskom običaju laganom vožnjom kroz Srbobran najpre do mesta pogibije, gde su položili cveće, pa sve do kapele gde je izloženo telo poginulog prijatelja Stevana Vardića s tugom i bolom bajkeri su oživeli na trenutak uspomenu na poginulog druga. Na ulazu u kapelu zastali su i uz sirene i riku motora  poslednji put se pozdravili sa njim. Sa suzama u očima i bolom u duši prošli su pored tela svog prijatelja koji će večno ostati u njihovom, ali i mnogih drugih koji su ga znali, sećanju kao veliki bajker i jos veći čovek.

Ovo je tužno podsećanje na Stevu koji nas je prerano napustio u martu 2012.godine, ali i upozorenje svima koji su u saobraćaju, "život je u oku vozača".

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.04.12   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen