Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

ZA NJU NEMA PREPREKA KOJU NE MOŽE DA POBEDI!


Da li ste čuli za takmičenje koje se zove Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot? Da li znate da se sa ovog takmičenja upravo vratila iz Beča, naša mlada sugrađanka Milica Popović? Evo priče...


Ona je završila pravni fakultet u Novom Sadu i trenutno je na master studijama. Prosečna Miličina ocena je 9.89. Tri godine studiranja imala je prosek deset, jedino je na trećoj godini dobila jednu devetku.

Sa svojih sedam kolega, sedam meseci se pripremala za takmičenje iz međunarodne trgovinske arbitraže na kome svake godine učestvuje 350 fakulteta iz celog sveta. Od naših dva. Pravni u Novom Sadu, Miličin fakultet i pravni fakultet u Beogradu. Pre Beča bili su na predtakmičenju u Sofiji i Beogradu. U Beču nisu uspeli da se plasiraju u finale, ali im je drago da je medju osam najboljih ušao prestižni britanski univerzitet Kembridž koji su oni pobedili u Beogradu. Milica je na ovom takmičenju bila jedan od četiri govornika iz novosadskog tima. Iz jednog od najlepših evropskih gradova vratila se puna utisaka i spremna za nove izazove koji je čekaju u životu. Jedna je od onih mladih, ambicioznih ljudi koji ne kukaju nad svojom sudbinom, nema nameru da ide iz države i čvrsto drži svoj život  u svojim rukama.

Razgovarali smo danas, po povratku iz Beča sa Milicom i kako nam je kazala konačni rezultati ovog takmičenja znaće se za otprilike mesec dana.

Sve čestitke za ovu našu mladu sugrađanku koja je bez sumnje pozitivan primer i dokazuje tvrdnju da kad se nešto hoće i kad se veruje u sebe, samo je nebo granica.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.04.12   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin