Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SKUPŠTINA NALEDA IZABRALA NOVO RUKOVODSTVO


Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić, danas je, kao član Izvršnog odbora NALED-a, učestvovao u radu Izborne skupštine ove nacionalne alijanse koja se bavi podsticanjem lokalnog ekonomskog razvoja.


 
U današnjem radu skupštine učestvovali su članovi NALED-a, gradonačelnici i predsednici opština, predstavnici Vlade Srbije, MMF-a, strane diplomate i predstavnici međunarodne zajednice.
 
S obzirom na ugled koji ova organizacija ima među investitorima i u međunarodnoj zajednici, predsednik Čestić je, nakon održanog sastanka, istakao da očekuje da će se naša opština, kroz saradnju sa ovom organizacijom modernizovati i dobiti veće mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa potencijalnim investitorima.
 
U radu Izborne skupštine učestvovale su i Zorana Mihajlović, podpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrasktrukturu, kao i Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave.Najavljene su reforme i modernizacija rada lokalnih samouprava kao što su uvođenje elektronskog katastra i prostornih planova, reforme inspekcijskih i poreskih službi i podrška razvoju malih i srednjih preduzeća u lokalnim zajednicama.

Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a i Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran

Novoizabrani predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Goran Kovačević kaže da je prioritetni zadatak za tu organizaciju strukturna borba protiv sive ekonomije.

- Srbija mora biti dobro organizovana država ako želi u Evropu. Predstoji nam da usaglasimo pravni sistem sa evropskim, ali to neće biti dovoljno ako ga ne budemo primenili u praksi, rekao je Kovačević posle Izborne skupštine NALED na kojoj su izabrani novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Predsednik Čestić istakao je važnost aktivne saradnje sa NALED-om i očekivanja da će se putem nje otvoriti mogućnosti za dalju modernizaciju  rada lokalne samouprave Opštine Srbobran.

Na Skupštini u čijem  Radnom  telu je učestvovao  i predsednik Izvršnog odbora NALED-a i predsednika GO Palilula Aleksandar Jovičić, glasovima članova Alijanse, u novi Upravni odbor imenovano je pet predstavnika privrede: Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja, Vojislav Genić, direktor za javni sektor za centralnu i istočnu Evropu SAP i Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare, tri predstavnika iz redova lokalnih samouprava: Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, kao i Dragana Čukić, član UO ACES-a, kao predstavnik organizacija civilnog društva u članstvu NALED-a.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.04.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin