Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

16 MILIONA DINARA U OTRESIŠTA I ATARSKE PUTEVE!


Danas u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu potpisan ugovor o saradnji ovog sekretarijata i naše opštine. U poljoprivredu, atarske puteve i otresišta biće uloženo 16 miliona dinara...


Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević danas su uručili ugovore predsednicima lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo: za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta i za opremanje poljočuvarske službe u 2017. godini.

U ime naše opštine ugovor je potpisao Lazar Krajinović, zamenik predsednika opštine Srbobran.

- Opština u saradnji sa kancelarijom za lokalno ekonomski razvoj konkurisala je kod Pokrajine i zahvaljujući projektu koji je, ispostavilo se zadovoljio sve kriterijume, obezbedila bespovratnih 7.3 milion dinara za uređenje atarskih puteva. Naša opština na ovaj iznos investiraće još sopstvenih 8.7 miliona dinara, tamo da ćemo uložiti u ovaj posao ukupno 16 milionba dinara. Poljoprivreda je osnovna privredna grana u našoj opštini i smatram da je važno da kontinuirano investiramo i olakšavamo rad poljoprivrednicima, kazao je za naš portal Krajinović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević obrazložio je danas potpisane ugovore. Reč je o 20 ugovora sa lokalnim samoupravama, kojima je obezbeđeno zajednički oko 420 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta. Na ovaj način biće uređeno više od 60 hiljada metara atarskih puteva i više od pet hiljada otresišta. Prema rečima Radojevića, ovo je nova mera, koja se u Vojvodini nije primenjivala više od pet godina i sada se primenjuje na nov način, jer će se od materijala koristiti tucanik, beton, asfalt i strugani asfalt, a lokalne samouprave su morale da imaju i elaborat o građevinskom nadzoru.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je ugovore predstavnicima lokalnih samouprava koja su obezbedila projekte koji su zadovoljili kriterijume za zajedničko ulaganje. Milićević je naglasio da je značaj agrara za našu ekonomiju prepoznala i ova Pokrajinska vlada, o čemu govori više od osam milijardi dinara opredeljenih u pokrajinskom budžetu za podsticaje u agraru, što je, kako je rekao, nominalno više nego i jedne godine pre u bilo kom pokrajinskom budžetu AP Vojvodine, kao i da je to i najveći pojedinačni budžet bilo kog pokrajinskog sekretarijata.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.04.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin