Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

NOVA OGRADA ZA MOST U TURIJI, ALI I OSVETLJENJE!


Danas su počeli radovi na rekonstrukciji mosta na Velikom bačkom kanalu u Turiji. Ovo je još jedno od obećanja lokalne samouprave koje se ispunjava. Ovaj put na zadovoljstvo Turinaca, ali i opstalih učesnika u saobraćaju.


Nova ograda će značajno povećati bezbednost na mostu u Turiji. Radnici firme Blaško doo koji su ovaj posao dobili da rade danas su započeli sa zamenom stare ograde, novom koja je urađena u skladu sa svim propisima. U njenu proizvodnju utrošeno je preko 800 metara metalnih cevi, saznali smo na licu mesta, a izrada je trajala 11 radnih dana.

Ovo je prva faza rekonstrukcije, a druga podrazumeva elektrifikaciju i rasvetu na mostu, ali i jednog od omiljenih mesta Turinaca i posetilaca Turije tokom prolećnih i letnjih meseci - "Salaš u malom ritu" koji se nalazi u neposrednoj blizini mosta.

- Najavili smo ove radove i kao odgovorni funkcioneri pristupamo njihovoj realizaciji. Stanovnici Turije dugo čekaju rekonstrukciju, imali smo brojne molbe da se ovaj projekat što pre izvede i uspeli smo da obezbedimo sredstva i partnersku podršku za sve što želimo uraditi, ocenio je u današnjoj izjavi, početak radova Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran i dodao:

- Ovim mostom kreću se brojna vozila, traktori i poljoprivredne mašine, biciklisti i pešaci, posebno tokom letnjih meseci. Veoma je važno da imamo bezbedan objekat, funkcionalan i siguran za upotrebu. Ova ograda je potpuno u skladu sa propisima, daleko bezbednija od stare koja je zaslužila da bude zamenjena.Sličnih projekata biće još u narednim mesecima, jer nam je infrastrukturna modernizacija svih mesta opštine jedan od prioriteta.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.04.27   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin