Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

KOŠARKAŠI AKADEMIKA NA PRIJEMU KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE


Aktuelni prvaci VFL - Sever,  "KK Akademik" danas su bili gosti predsednika opštine Srbobran, Neška Čestića, koji im je čestitao osvajanje titule šampiona lige i ulazak u viši rang takmičenja.


- Utakmica u kojoj ste osvojili prvenstvo, kada se u direktnom susretu između vas i Apatina rešavalo pitanje šampiona lige, meni je promenila pogled na košarku. Ne mogu da vam opišem kako sam se osećao. Ja vam se zaista od srca zahvaljujem i čestitam, jer sve ono što smo taj dan doživeli je za Srbobran nesvakidašnje. Ne sećam se da smo imali takvu utakmicu, uključujući publiku i navijače koji su bili sjajni i vi ste pravi sportski ponos naše opštine. Hvala vam za sve što ste učinili ove sezone i u prošlosti, ali pre svega na požrtvovanosti koju ste pokazali na poslednjoj utakmici prvenstva, rekao je između ostalog Neško Čestić prilikom ovog susreta.

Predsednik opštine obećao je podršku lokalne samouprave klubu i skromne premije svim igračima koji su se borili za boje Akademika, ali i za našu opštinu, dodajući da kada je Akademik stvaran (osnovan 1954.godine), mnogi u sali nisu bili rođeni, ali da košarka u Srbobranu sasvim sigurno ima budućnost.

Nakon Čestića govorio je Jovan Tutorov, predsednik KK Akademik, a rekao je, zahvaljujući se na pozivu, da su ovi košarkaši to zaslužili i da su oni ponos Srbobrana.

- Oni su ostvarili san mnogih srbobranskih košarkaša. Vama predsedniče hvala što ste došli na utakmicu protiv našeg direktnog rivala za prvo mesto i što ste podelili sa nama sreću. Srbobran je grad košarke, a to su dokazali i navijači koji su nas bodrili sa tribina i kojima se takođe zahvaljujem.  

Ovom prilikom košarkašima Akademika čestitao je na velikom uspehu i opštinski većnik Todor Šimpraga, koji se izvinio što nije mogao da bude na utakmici koja je odlučlivala o šampionu sezone, ali je rekao da je sve vreme bio sa košarkašima i da je zahvaljujući Srbobran.net-u koji je preko interneta direktno izveštavao iz hale, gledao utakmicu i navijao za Akademik.

Predsednik Čestić iznenadio je košarkaše Akademika jednim obećanjem.

- Planiramo uskoro bratimljenje sa opštinom Žabljak u Crnoj Gori. Prošlog vikenda bili smo na Žabljaku i načelno smo se dogovorili sa predsednikom opštine Žabljak, našim prijateljem, Veskom Vukićevićem da neki naši sugrađani, đaci, sportisti budu počašćeni boravkom na Žabljaku. Vi računajte u narednom periodu da ćete barem jedne pripreme tamo provesti.

Atmosfera na ovom prijemu bila je srdačna, prijateljska, opuštena I oslobođena od preterano konvencionalnih normi koje najčešće ovakve događaje prate I svedu ih na protokolarne susrete. 

Postavio: Administrator dana 2017.05.05   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 60
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen