Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/729/koarkai-akademika-na-prijemu-kod-predsednika-optine/

Verzija za tampu / To ScreenviewKOŠARKAŠI AKADEMIKA NA PRIJEMU KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE


Aktuelni prvaci VFL - Sever,  "KK Akademik" danas su bili gosti predsednika opštine Srbobran, Neška Čestića, koji im je čestitao osvajanje titule šampiona lige i ulazak u viši rang takmičenja.


- Utakmica u kojoj ste osvojili prvenstvo, kada se u direktnom susretu između vas i Apatina rešavalo pitanje šampiona lige, meni je promenila pogled na košarku. Ne mogu da vam opišem kako sam se osećao. Ja vam se zaista od srca zahvaljujem i čestitam, jer sve ono što smo taj dan doživeli je za Srbobran nesvakidašnje. Ne sećam se da smo imali takvu utakmicu, uključujući publiku i navijače koji su bili sjajni i vi ste pravi sportski ponos naše opštine. Hvala vam za sve što ste učinili ove sezone i u prošlosti, ali pre svega na požrtvovanosti koju ste pokazali na poslednjoj utakmici prvenstva, rekao je između ostalog Neško Čestić prilikom ovog susreta.

Predsednik opštine obećao je podršku lokalne samouprave klubu i skromne premije svim igračima koji su se borili za boje Akademika, ali i za našu opštinu, dodajući da kada je Akademik stvaran (osnovan 1954.godine), mnogi u sali nisu bili rođeni, ali da košarka u Srbobranu sasvim sigurno ima budućnost.

Nakon Čestića govorio je Jovan Tutorov, predsednik KK Akademik, a rekao je, zahvaljujući se na pozivu, da su ovi košarkaši to zaslužili i da su oni ponos Srbobrana.

- Oni su ostvarili san mnogih srbobranskih košarkaša. Vama predsedniče hvala što ste došli na utakmicu protiv našeg direktnog rivala za prvo mesto i što ste podelili sa nama sreću. Srbobran je grad košarke, a to su dokazali i navijači koji su nas bodrili sa tribina i kojima se takođe zahvaljujem.  

Ovom prilikom košarkašima Akademika čestitao je na velikom uspehu i opštinski većnik Todor Šimpraga, koji se izvinio što nije mogao da bude na utakmici koja je odlučlivala o šampionu sezone, ali je rekao da je sve vreme bio sa košarkašima i da je zahvaljujući Srbobran.net-u koji je preko interneta direktno izveštavao iz hale, gledao utakmicu i navijao za Akademik.

Predsednik Čestić iznenadio je košarkaše Akademika jednim obećanjem.

- Planiramo uskoro bratimljenje sa opštinom Žabljak u Crnoj Gori. Prošlog vikenda bili smo na Žabljaku i načelno smo se dogovorili sa predsednikom opštine Žabljak, našim prijateljem, Veskom Vukićevićem da neki naši sugrađani, đaci, sportisti budu počašćeni boravkom na Žabljaku. Vi računajte u narednom periodu da ćete barem jedne pripreme tamo provesti.

Atmosfera na ovom prijemu bila je srdačna, prijateljska, opuštena I oslobođena od preterano konvencionalnih normi koje najčešće ovakve događaje prate I svedu ih na protokolarne susrete.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign