Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Prednosti malih sredina

ULAGANJE U OBRAZOVANJE 1.7 MILIONA DINARA!


Ugovori vredni blizu 48,5 miliona dinara izdvojenih iz pokrajinskog budzeta, dodeljeni su danas osnovnim i srednjim školama, domovima učenika, vrtićima i lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine. Ova sredstva dobili su na konkursima namenjenim za izradu projektno- tehničke dokumentacije.


Naša opština na osnovu projekata dobila je oko 1.7 miliona, a na konkursu su učestvovale sve škole sa teritorije naše opštine i predškolska ustanova "Radost".

Ugovor je u ime naše opštine, danas na svečanosti koja je upriličena u Master centru Novosadskog sajma, potpisao Neško Čestić predsednik opštine Srbobran, a u ime škola direktorke svih pet sa teritorije naše opštine.

Sredstva su obezbedili:

OŠ Vuk Karadžić 300.000

OŠ Jovan Jovanović Zmaj 280.000

Gimnazija i Ekonomska škola Svetozar Miletić 318.000

OŠ Petar Drapšin 250.000

OŠ Žarko Zrenjanin Uča 250.000

Vrtić Crvenkapa 180.000

Vrtić Bambi 120.000

Reč je o dva do sada raspisana konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, jedan iz januaru za osnovne i srednje škole i domove učenika u iznosu od 45.275.000,00 dinara, a zatim i drugi, u martu, na koji su aplicirale jedinice lokalne samouprave, a za potrebe predškolskih ustanova u iznosu od 3.200.000,00 dinara.
Na oba konkursa, pristiglo je 320 prijava za potrebe 218 ustanova, a ukupan iznos traženih sredstava je 158.501.090,00 dinara. Potpisana su 223 ugovora.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da broj korisnika kojima Pokrajina danas dodeljuje ova sredstva govori o tome da je započet jedan veliki posao, koji spada u prioritete Pokrajinske vlade.Mirović je istakao činjenicu da nas na ovakve stvari obavezuje značaj obrazovanja, bez kojeg je iluzorno razmišljati o budućnosti naše zemlje, posebno budućnosti naše Pokrajine, i da to mora biti motivacioni faktor za sve koji učestvuju u ovom velikom poslu.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.05.08   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen