Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ZA SADA BEZ SKUP┼áTINSKE VE─ćINE!


Kako saznajemo, nakon izbora, u Srbobranu još uvek bez potrebne ve─çine da bi se zakazala konstitutivna skupština...


Kako smo ─Źuli, a to su nam potvrdili predsednik opštine Srbobran, Zoran Mladenovi─ç i predsednik Skupštine opštine Srbobran, Radivoj Paroški, obaveza predsednika Skupštine da u roku od pet dana od dana kada je zvani─Źno obavešten da je proglašena lista onih koji su na izborima ostvarili pozitivan rezultat i dobili poverenje gra─Ĺana da zauzmu 28 odborni─Źkih mesta, sazove sastanak sa nosiocima lista koje su ušle u Skupštinu opštine je ispoštovan. 

Sastanak je zakazao Radivoj Paroški, aktuelni predsednik Skupštine, a odr┼żan je u prošli ─Źetvrtak. Prisustvovali su svi nosioci lista koje su dobili mandate na lokalnim izborima koji su odr┼żani 24.04.2016. i to Zoran Mladenovi─ç (SPS), dr Ilija Gazepov (SNS), Aranka Bergel (SVM), Branko Gajin (GG) i Zoran Dudvarski (GG).

- Smisao ovog sastanka je da se vidi da li je formirana skupštinska ve─çina i da se potom, u skladu sa tim, zaka┼że konstitutivna sednica novog saziva. Na ovom sastanku informisan sam da za sada niko nije uspeo da napravi koaliciju, odnosno da formira skupštinsku ve─çinu, tako da nisam u mogu─çnosti da zaka┼żem konstitutivnu sednicu. Zbog toga zakaza─çu novi sastanak, koji ─çe biti idu─çe nedelje. Ukoliko se ponovi isto, odnosno da niko nema skupštinsku ve─çinu, onda mi preostaje, kao predsedniku Skupštine, da ─Źekam da onaj ko prvi sastavi skupštinsku ve─çinu, napravi koalicioni sporazum i dostavi potpise najmanje 15 odbornika koji podr┼żavaju tu koaliciju, a to je onda dokaz da mogu da sazovem konstitutivnu sednicu, rekao je u izjavi za naš portal Radivoj Paroški, predsedavaju─çi lokalnog parlamenta.

Krajnji rok za odr┼żavanje konstitutivne sednice je 24.jun. Ukoliko se do tada ne odr┼żi, odnosno niko ne napravi skupštinsku ve─çinu, raspisuju se novi izbori i uvode se privremene mere u radu lokalne samouprave. Rok u kome treba da se konstituišu svi organi lokalne samouprave je tri meseca.

U razgovoru sa Radivojem Paroškim saznali smo da je tokom sastanka samo dr Ilija Gazepov, nosilac liste "Aleksandar Vu─Źi─ç - Srbija pobe─Ĺuje" rekao da oni rade na formiranju skupštinske ve─çine i ─Źekaju odre─Ĺene signale iz pokrajine i republike, dok se ostali u─Źesnici nisu izjašnjavali. Po re─Źima Paroškog jedino je još Branko Gajin pitao koji je krajnji rok za odr┼żavanje konstitutivne skupštine.

Da podsetimo, na poslednjim lokalnim izborima lista "Aleksandar Vu─Źi─ç - Srbija pobe─Ĺuje" osvojila je jedanaest mandata, po sedam "Ivica Da─Źi─ç - Socijalisti─Źka partija Srbije (SPS) i Branko Gajin - grupa gra─Ĺana, dva mandata Zoran Dudvarski - grupa gra─Ĺana i jedan mandat "Savez Vojvo─Ĺanskih Ma─Ĺara - Ištvan Pastor". Za ve─çinu potrebno je najmanje 15, jer u skupštini mesta ima za 28 odbornika.

S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.05.07

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen