Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

BARD GOSTOVAO U OROŠHAZI


Starija folklorna grupa KUD-a Bard iz Srbobrana je 13. maja 2017. godine nastupala u pobratimljenom gradu Orošhazi, u Mađarskoj. Oni su pozvani na manifestaciju pod nazivom „Na prozor moje majke”, a koja je organizovana u čast svetskog „Dana majki”, 8.maja.


Ovu manifestaciju organizovao je Kulturni Centar Petefi Šandor iz Orošhaze. Događaj u kome zajednički učestvuju porodica i deca protekla je u znaku izvorne narodne muzike i dobrom raspoloženju. Pored šarolikosti narodnih pesama i igara prisutni su se upoznali sa izradom čipka i korpi od pruća, slušali su bajke i pevali dečije pesmice.

‒Uprkos kiši, koja je uporno kvasila ceo grad, domaćini su nas izuzetno lepo dočekali u kulturnom centru. Kada su se začuli naša muzika i pesma dolazili su izlagači sa svojih štandova da vide i čuju šta se dešava. Nastupio je stariji izvođački sastav. Bile su im jako lepe naše nošnje, a svideli su im se i pesma i igra sa kojom smo nastupili. Predstavili smo dvoglasno muško, žensko i mešovito pevanje koje jako lepo zvuči, pogotovo kada se uz to još i igra u nošnji, kazala je, po povratku iz Mađarske, Zoranka Paroški.

- Našim nastupom domaćini su bili veoma zadovoljni. Jedino je šteta što se igralo unutra, a ne na gradskom trgu kako se planiralo. Vreme nam nije išlo na ruku. Na trgu bi sigurno bilo više gledalaca, objasnila ja Zoranka i dodala:

- Razmenili smo poklone sa domaćinima, a na kratko smo posetili prelepi park. Sve u svemu lep i sadržajan dan za nas, a za domaćine prilika da vide naše zanimljive koreografije.

L. P. 

Postavio: Administrator dana 2017.05.17

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 60
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen