Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/747/bard-gostovao-u-orohazi/

Verzija za tampu / To ScreenviewBARD GOSTOVAO U OROŠHAZI


Starija folklorna grupa KUD-a Bard iz Srbobrana je 13. maja 2017. godine nastupala u pobratimljenom gradu Orošhazi, u Mađarskoj. Oni su pozvani na manifestaciju pod nazivom „Na prozor moje majke”, a koja je organizovana u čast svetskog „Dana majki”, 8.maja.


Ovu manifestaciju organizovao je Kulturni Centar Petefi Šandor iz Orošhaze. Događaj u kome zajednički učestvuju porodica i deca protekla je u znaku izvorne narodne muzike i dobrom raspoloženju. Pored šarolikosti narodnih pesama i igara prisutni su se upoznali sa izradom čipka i korpi od pruća, slušali su bajke i pevali dečije pesmice.

‒Uprkos kiši, koja je uporno kvasila ceo grad, domaćini su nas izuzetno lepo dočekali u kulturnom centru. Kada su se začuli naša muzika i pesma dolazili su izlagači sa svojih štandova da vide i čuju šta se dešava. Nastupio je stariji izvođački sastav. Bile su im jako lepe naše nošnje, a svideli su im se i pesma i igra sa kojom smo nastupili. Predstavili smo dvoglasno muško, žensko i mešovito pevanje koje jako lepo zvuči, pogotovo kada se uz to još i igra u nošnji, kazala je, po povratku iz Mađarske, Zoranka Paroški.

- Našim nastupom domaćini su bili veoma zadovoljni. Jedino je šteta što se igralo unutra, a ne na gradskom trgu kako se planiralo. Vreme nam nije išlo na ruku. Na trgu bi sigurno bilo više gledalaca, objasnila ja Zoranka i dodala:

- Razmenili smo poklone sa domaćinima, a na kratko smo posetili prelepi park. Sve u svemu lep i sadržajan dan za nas, a za domaćine prilika da vide naše zanimljive koreografije.

L. P.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign