Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

ĐACI U POSETI SPOMEN KUĆI NANDORA GIONA


Odeljenja II1 i II4 sa učiteljicama Snežanom Stanojev i Verom Vorgić, iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" su posetila 19. maja 2017. godine Spomen kuću Gion Nandora. U letnjoj bašti ovog prelepog Srbobranskog muzeja u saradnji sa duborezcem Fusko Ištvanom održan je čas Likovne kulture na temu "Kormorani".


Učenici II1 su slikali kormorane, a učenici II4 su ih vajali u glini. Prethodno su ih učiteljice upoznale sa delima i stvaralaštvom Gion Nandora, a u uvodnom delu časa su im predstavile kormorane, opisujući detaljno njihov izgled i iznoseći zanimljive podatke o ovim retkim pticama, koji se polako vraćaju u okolinu Rekavice.

Na kraju radnog dana, red je došao na proglašavanje tri najbolja rada. Treće i drugo mesto kao nagradu dobili su na poklon obeleživače za knjige, dok je prvonagrađeni Ognjen Mićin osvojio knjigu Gion Nandora.


Sa učiteljicama je dogovorena dalja saradnja ovog tipa u narednoj školskoj godini, naglasio je Fusko Ištvan.

Uz odobravanje nadležnih spomen kuće Gion Nandora, prostor je dat na raspolaganje za ideje i projekte, uz želju da se umetničko- edukativna druženja nastave.

Dan ranije, 18. maja 2017. godine su Spomen kuću posetili i prvaci OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", njih 53,  sa učiteljicama. Oni su tom prilikom održali časove likovne kulture u prirodi, i uz mnogo igre i zabave proveli jedno prelepo popodne.

 L.P. 

Postavio: Administrator dana 2017.05.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin