Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

SRBOBRAN U ZVANIČNOM KALENDARU OSS I OSV


Prošle srede 17. maja u Subotici u prostorijama Pres Centra grada Subotice održan je sastanak predstavnika šest gradova i opština koje su imale tu čast da ih odbojkaški Savez Srbije i odbojkaški Savez Vojvodine uvrste u svoj zvanični kalendar za naredne godine.


Među tih šest gradova je i naš Srbobran zahvaljujući dobroj organizaciji prošlogodišnjeg turnira u uličnoj odbojci gde je na 12 terena učestvovalo preko 500 devojčica školskog uzrasta.

Ovom sastanku ispred odbojkaškog kluba “Elan Volley” Srbobran prisustvovao je Boško Popović predsednik ovog kluba koji je za naš portal izjavio:

- Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da su čelnici odbojkaške organizacije prepoznali značaj ovoga što mi radimo i rešili da nas institucionalno podrže u nameri da ovim putem zajedno i uz pomoć naše lokalne samouprave promovišemo sport i odbojku kod dece i omladine.Samim tim što se naš Srbobran našao u društvu tako velikih gradova i opština potvrđuje da smo na pravom putu i da je naš rad naišao na lep prijem kod ljudi koji vode ovaj sport.

Radnom sastanku uoči prvog po redu, u ovom “karavanu turnira po Vojvodini”, prisustvovali su predstavnici svih šest gradova.

Ispred odbojkaškog Saveza Vojvodine sednici je prisustvovao Branislav Dobrodolski, sekretar saveza, ispred Novog Sada - naš proslavljeni zlatni olimpijac iz Sidneja 2000. Vasa Mijić, Bačku Palanku zastupao je Stevan Nikolajević, Novi Bečej - Srđan Stevanov, Apatin - Miloš Popović, Suboticu -  Dragan Savić i naš Srbobran predstavljao je Boško Popović.

Ovo je početak jednog velikog projekta razvoja sporta i odbojke u celini, a već u narednom periodu u planu je da se ova manifestacija proširi i na ostatak Srbije kako bi što više omasovili i popularizovali ovaj sport kod dece i omladine, jedan je od zaključaka skupa u Subotici.

Na kraju ovog sastanka, održana je i konferencija za štampu i TV na kojoj su učestvovali i promoteri ovog Projekta naša reprezentativka, nekadašnja igračica Spartaka iz Subotice, a sada Dinama iz Bukurešta Olivera Medić, a pozitivne ocene je izneo i brazilski odbojkaš Kaio De Pra koji je istakao da i pored toga što nastupaju u najjačim ligama, kada im obaveze to dozvole rado podržavaju ovakve ideje i trude se da motivišu što veći broj dece.

Podsetimo naše sugrađane da je turnir u Srbobranu šesti po redu u ovom karavanu kroz Vojvodinu i da će se održati 16. septembra, a nakon toga će svi pobednici ovih turnira učestvovati na završnom, finalnom turniru u Novom Sadu gde će se osvajači zlatnih medalja boriti za titule prvaka Vojvodine u “Street Volley-u”. Ako naš Elan nastavi sa uspesima iz predhodnih godina kada su se naše devojčice sa svakog turnira vraćale sa bar jednim zlatnim odličjem u šta zaista ne sumnjamo, biće to još jedna prilika u nizu da na neki način proslave svoj klub i svoju opštinu. 

Postavio: Administrator dana 2017.05.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 54
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen