Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

SRBOBRANAC S.K. OBARA REKORDE!


Vikend u Srbobranu iznedrio je jednog rekordera, doduše neslavni rekord je u pitanju. Očevici kažu da akter ove priče ničim nije odavao da se radi o potencijalnom rekorderu.


Tri minuta trebalo je dežurnom policajcu da se povrati od čuda kada je video koliko je "naduvao" veseli biciklista. Merač alkotesta je pokazao neverovatnih 5.09 promila alkohola u krvi, kod našeg sugrađanina S.K. koga je policija zaustavila u noći između subote i nedelje.Kako nezvanično saznajemo, S.K. bio je svestan i sasvim pristojno razgovarao prilikom ove rutinske saobraćajne kontrole.

Mnogi se slažu da je gotovo nerealno da neko može toliko da naduva prilikom alkotesta, ali već je bilo sličnih slučajeva. Sa sigurnošću možemo da konstatujemo "samo" lokalni, neslavni rekord.

Snimak iz 2014.godine, količina promila alkohola u krvi nepoznata.

Lekari kažu da četiri promila može biti smrtna koncentracija, međutim kod osoba sa izraženom tolerancijom preživljavanje je često, što pokazuje i praksa.

- U VMA smo primili pacijenta koji je zaustavljen u vožnji sa pet promila, a najveća alkoholemija registrovana na našem odeljenju je bila kod osobe ženskog pola koja je imala osam promila, ali je zahvaljujući pravovremenom lečenju preživela - kazala je svojevremeno prilikom jednog sličnog slučaja načelnica na odeljenju za toksikologiju VMA Slavica Vučinić.

- Čovek uvek treba da bude obazriv kad pije, jer mnogi faktori utiču na povećanu alkoholisanost: loše zdravstveno stanje, vreme i način konzumiranja alkohola, jačina i količina pića, mala telesna masa, brzina konzumiranja pića, njegova temperatura. Pogotovo je pogubno piti na prazan želudac, jer vam tad alkohol prodire u krv za samo 30 do 60 minuta - kazala je dr Vučinić.

Jedna od anegdota koja se decenijama prepričava je istinita priča u kojoj je učestvovao jedan odbornik opozicije u prvoj višestranačkoj skupštini opštine Srbobran. Naime, jednom prilikom vraćajući se sa nekog slavlja gde se dosta popilo, naišao je na patrolu saobraćajne policije, koja ga je zaustavila u njegovoj ladi. Razgovor je tekao uobičajeno sve do momenta kad ga je policajac upitao - Da li ste nešto popili?

Usledio je neuobičajen odgovor.

- Dabome, nego šta, nego popio.

- Pa šta ste popili, bilo je sledeće pitanje, a odgovor je bio još neobičniji.

- Pa, da ne lažem, jedno gajbu i po piva!

Na to ga je policajac pogledao, vratio mu dokumente i ubeđen da se radi o šali, odborniku poželeo srećan put do kuće.

Poenta ove priče je da je odgovor bio živa istina.

U svakom slučaju, majka svih saveta je "ne konzumirajte alkohol, ako mislite u saobraćaj, jer na taj način ugrožavate bezbednost i ne samo svoj život nego i svih ostalih učesnika u saobraćaju".

 Za kraj evo jednog od najčuvenijih snimaka sa you tube-a sa alkoholisanim licima:

S.N

  

Postavio: Administrator dana 2017.05.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 72
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen