Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

VREME JE DA SE OBEĆANJE ISPUNI!


Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić sa saradnicima danas je obišao dve najproblematičnije ulice u Srbobranu, deo u ulici Doža Đerđa i deo kolovoza u Turijskoj ulici, koje odavno zadaju muke građanima koji tamo žive.


Kolovoz u delovima ove dve ulice, koji koriste teški kamioni NIS-a je oštećen, i prilikom padavina u rupama se zadržava velika količina vode. Oštećenja na kolovozu su takva da ovaj put gotovo da nije za upotrebu.

Prilikom današnjeg obilaska čuli smo da je u januaru za popravku, a kao nadoknada za pričinjenu štetu NIS opštini prebacio 5.188.000 dinara.

- U opštinskoj upravi smo obećali da ćemo srediti ovu nesrećnu situaciju sa NIS-om i popraviti sve prolazne puteve za njihova teška vozila.Prioritet nam je život naših građana i borićemo se da zaštitimo njihove interese. S druge strane prepoznajemo dobru volju NIS-a da u svemu tome učestvuje. Želim građanima da se izvinim što ovo nismo uradili ranije, ali prosto nije bilo novca i uslova. Prvi novac je stigao, uslovi su stvoreni i mi krećemo u posao, rekao je ovom prilikom Neško Čestić.

Obe deonice gde će se vršiti sanacija kolovoza duge su 161 metar. Oštećenja su naročita u delu ulice Doža Đerđa gde je oštećen sam temelj puta, tako da građani koji tu žive teško, ili nikako ne mogu da došu vozilima do svojih kuća.

- U toku je izrada projekta za sanaciju kolovoza. Ono što ćemo morati da uradimo je da sednemo za sto sa projektantom i sa predstavnicima NIS-a da vidimo šta možemo da uradimo sa novcem koji smo dobili na ime nadoknade štete, rekao je Miroslav Karać i dodao:

- Ovde će i dalje prolaziti vangabaritna vozila NIS-a, zbog toga moramo voditi računa da se ovo uradi kako treba, da ne bude da okrpimo rupe i nakon toga da se sve vrati kako je bilo i da bude kao da nismo ništa uradili.

Izjavu za medije dao je i novoizabrani vd direktor JKP Graditelj, koji će, kako je to rekao Čestić, imati aktivnu ulogu u sanaciji oštećenja u ove dve ulice. Evo šta je rekao Đorđe Radetić:

S.Š.

 

  

Postavio: Administrator dana 2017.05.23   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

 

Komentari
U Dienstag, 23.Mai 2017, 23:07 Poruka od: bojpop
Ulica Pap Pavla je u ocajnom stanju! Ne kazem da ne treba i druge ulice raditi ali od 161m praviti neku veliku stvar je smesno... Ima jos takvih kao sto su te dve ulice!

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 67
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen