Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/77/beograd-odobrio/

Verzija za tampu / To ScreenviewBEOGRAD ODOBRIO!


Opštini odobreno da uđe u kreditni aranžman sa Slovencima!


Na zahtev naše opštine stigao je na adresu predsednika opštine Srbobran, Zorana Mladenovića pozitivan odgovor iz Ministarstva finansija, Uprave za javni dug, naime u odgovoru se kaže da Opština Srbobran može da se zaduži za planirani iznos od 200.000.000 dinara za finansiranje kapitalnih investicionih radova, u skladu sa budžetom opštine za 2016.godinu.

Podsetićemo, prošle godine naša opština se prijavila na konkurs koji je raspisala Vlada Slovenije, a u aprilu smo dobili odgovor i rešenje da je Vlada republike Sovenije prihvatila naš projekat izgradnje fekalnog prečistača sa poveznim kolektorom i da su oni spremni da nam na osnovu našeg  projekta dodele donaciju pola miliona evra i dodatnih oko 200.000 evra za kamate i ostale troškove kredita koji bi bio realizovan preko Slovenačke SID banke.

Da bi se ovaj projekat realizovao, između ostalog potrebno je bilo obezbediti podršku iz Ministarstva finansija odnosno Uprave za javni dug republike Srbije.

Danas je na osnovu naših saznanja odobrenje da opština može da se zaduži stiglo iz Uprave za javni dug.

Rok za realizaciju ovog projekta odnosno povlačenje sredstava koja donira Vlada Slovenije je 15.novembar. Odobrenje Ministarstva finansija je jedan od bitnih dokumenata koji je potreban za realizaciju ove kapitalne investicije za našu oštinu.   

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign