Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

SRBOBRANCI SU DANAS BILI GOSTI U NEMAČKOJ AMBASADI U BEOGRADU!


Predvođeni Neškom Čestićem, predsednikom opštine Srbobran mala delegacija iz Srbobrana bila je danas na prijemu kod njegove ekselencije, amabasadora Nemačke Aksela Ditmana, a povod je predstojeći festival "Srbija u ritmu Evrope", gde će naša deca pevati na nemačkom jeziku i predstavljati ambasadu ove evropske države.


Pripreme za festival uveliko teku, a ostalo je još malo vremena, naime ove godine festival "Srbija u ritmu Evrope" održaće se u Somboru 25. juna. Kako saznajemo direktan televizijski prenos ove godine biće na TV Prva, od 11.00h.

Današnji susret sa ambasadorom Ditmanom bio je prilika da se razmene pokloni, a predsednik Čestić je u ime naše opštine nemačkom amabasadoru poklonio jednu knjigu o Srbiji i jednu o Srbobranu, ujedno uručivši mu i zvanični poziv da dođe i poseti našu opštinu.

Ambasador Ditman je pokazao interesovanje kako teku pripreme za festival, da li se deci sviđa pesma koju će pevati i na taj način reprezentovati našu opštinu, ali i Nemačku, zatim želeo je da od predsednika opštine sazna što više o Srbobranu i pokazao je interesovanje da bude naš gost.

U našoj delegaciji pored Neška Čestića su bili predsednik SO Srbobran, Radivoj Paroški i Branislava Sekulić, direktorka Doma kluture. Deci je ovo svakako nezaboravno iskustvo. Đurđina Marunić, Bojana Jelić i Jelena Trifunović koje će na festivalu nastupiti u ime naše opštine i nemačke ambasade bile su oduševljene prijemom. U poseti sa našima bio je i Igor Karadarević, direktor festivala.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2017.06.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen