Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

SUZE SU OK


Zahvaljujući Domu kulture, Srbobranci će biti u prilici da "u svom dvorištu" vide kultnu pozorišnu predstavu u režiji Milana Karadžića, sa Tanjom Bošković, Petrom Mihailovićem i Milanom Cacijem Mihailovićem u glavnim ulogama.


Predstava će moći da se vidi u petak 16.06. u 20.00h na sceni Malog pozorišta, a ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Domu kulture, ul. Cara Lazara br.6, po ceni od 300 dinara.

Ovu pozorišnu predstavu mnogi kvalifikuju kao najlepšu srpsku melodramu. Predstava je premijerno izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu 22. marta 1999. godine.

Predstava je u NARODNOM POZORIŠTU igrana preko šezdeset puta a onda je skinuta sa repertoara. Obnovljena je 2009. i sa manim brojem likova postavljena u ZVEZDARA TEATRU.

- Postoje ljudi kojima je važnija interpretacija života od njegove faktografije. To su sanjari, oni koji se muvaju u poeziji i oko nje, oni kojima je opis stvarnosti važniji od stvarnosti, i kojima je potreba da ostave neki trag o svom postojanju važnija od samog postojanja. Suze su priča o tome – o suzama, strastima, razočarenjima, o pesnicima i njihovim muzama, o pesmama koje nikada neće biti napisane, i o onoj koja stiže kasno. (Mirjana Bobić Mojsilović, pisac)

  

Postavio: Administrator dana 2017.06.10

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin