Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ZA TROŠKOVE PRIPREME I POSTUPKA VANTELESNE OPLODNJE OPŠTINA PLAĆA DO 100.000 DINARA!


Ovo je jedna od najznačajnijih odluka koju su odbornici danas izglasali na desetom zasedanju SO Srbobran, koje je trajalo nešto više od sat vremena. Odluku su jednoglasno podržali svi učesnici današnjeg zasedanja. Pravo na naknadu imaju parovi koji su prijavljeni na teritoriji opšštine Srbobran od 01.01.2015.O detaljima ove odluke svi građani će biti upoznati putem medija.


Takođe prihvaćen je Predlog da Ifju Zoltan od sada vodi resor kulture. U skupštini ga je obrazložio predsednik opštine Neško Čestić. Podsetićemo, Ifju (SPS) je u periodu od 2012. do izbora 2016.godine već bio u Opštinskom veću i njegovo zaduženje su bili briga o prosveti i kulturi. Nakon formiranja nove vlasti na čelo ovog resora dolazi Zoran Mijić (GG Zoran Dudvarski). Pre toga Ifju je podneo ostavku na mesto člana Opštinskog veća. Ovim potezom skupštinske većine prosveta i kultura su razdvojene, tako da će o prosveti i od sada brinuti Mijić, a o kulturi, povratnik u OV, Ifju.

Predlog Neška Čestića podržalo je 19 odbornika, a samo jedan je bio protiv. Jedan odbornik bio je uzdržan. 

Inače, od sledećeg zasedanja svi odbornici će na zahtev, skupštinski materijal moći da dobiju u elektronskoj formi, jer su na korišćenje, u toku trajanja mandata, dobili tablete, što je novina u radu lokalnog parlamenta i svakako tehnološki korak napred.

Odbornici Skupštine opštine usvojili su Poslerevizioni izveštaj o merama ispravljanja po Izveštaju o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja Opštine Srbobran za 2015. godinu, zatim Odluku o završnom računu budžeta Opštine Srbobran za 2016. godinu, kao i Odluku o privremenom postavljanju montažnih i drugih objekata na javnim površinama. Takođe usvojene su i  Odluke o otuđenju nepokretnosti u Nadalju – rušenjem, o pribavljanju nepokretnosti – zgrade jedinice lokalne samouprave u Nadalju u javnu svojinu izgradnjom i o prihvatanju prenosa javne svojine na nepokretnosti bez naknade od Republike Srbije.


Velikom većinom glasova usvojena je i Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije puta u vikend zoni u K.O. Nadalj I, Odluka o izradi Plana detaljne regulacije reciklažnog dvorišta sa objektom za smeštaj životinjskog otpada I kategorije i privatilištem za životinje.

Usvojene su  izmene Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2017. godinu i Rešenje o izmeni Rešenja o imenovanju predsednika i članova organa upravljanja Ustanove za fizičku kulturu, rekreaciju i turizam Srbobran. 

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.06.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen