Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

RADIVOJ PAROŠKI NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE SRBOBRAN!


Nakon neopozive ostavke Neška Čestića, sa 20 glasova odbornici izabrali na čelo opštine dojučerašnjeg predsednika Skupštine, Radivoja Paroškog. Takođe, za predsednicu SO izabrana Milena Alargić, šef odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". 


Izbor novog opštinskog rukovodstva izvršen je uz dopunu dnevnog reda. Najpre su odbornici obavešteni o neopozivoj ostavci koju je podneo Neško Čestić na mesto predsednika opštine, a potom se pristupilo izboru novog opštinskog rukovodstva.

Koaliciona većina predložila je Radivoja Paroškog, koji je prihvatio kandidaturu, a potom podneo ostavku na mesto predsednika Skupštine. Predsedavanje sednicom preuzeo je Nestor Golubski, a potom se pristupilo izboru novog predsednika SO Srbobran. Predlog je stigao od koalicione većine (SNS, SPS, SVM i GG Zoran Dudvarski), a predložena je Milena Alargić.

Tajnim glasanjem Milena Alargić (19 glasova) je izabrana za novu predsednicu SO Srbobran, tako da je nakon izbora i položene zakletve ona nastavila da predsedava.

Tekst ostavke


Sednici nije prisustvovao Neško Čestić, a odbornicima je uoči zasedanja podeljen tekst njegove ostavke.

Usledio je izbor za predsednika opštine i članove Opštinskog veća. Sa 20 glasova izabran je predloženi Paroški, koji je predložio, a odbornici su prihvatili da sastav Opštinskog veća ostane isti, tako da u tom delu opštinske vlasti nema promena. Nezadovoljni odlukom da po ovom pitanju nema rasprave, odbornici iz opozicionih redova (GG Branko Gajin) napustili su skupštinsku salu.

Evo šta je Paroški rekao u svom obraćanju odbornicima prilikom izbora na mesto predsednika opštine Srbobran:

Novi predsednik opštine i članovi Opštinskog veća položili su zakletve, a potom su usledile čestitke.

Odborničko mesto u skupštini umesto Radivoja Paroškog zauzela je Marina Bilogrević, koja je na predhodnim izborima bila na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje".

Sednica je trajala nešto više od tri sata. Putem naloga na društvenim mrežama twitter i facebook, Srbobran.net je on line izveštavao iz skupštinske sale.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.07.04   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 50
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen