Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

TIHOVANJE


U sredu uveče u Galeriji Doma kulture otvorena je izložba ikona sedam stvaralaca iz Vrbasa i Srbobrana. Na ovaj način počeo je program koji zajednički realizuju Dom kulture i lokalna samouprava u okviru manifestacije "Petrovdanski dani kulture".


Domaćin je bila organizator Doma kulture, Božana Stojković, koja je pozdravila publiku koja je došla da vidi ikone, ali i autore koji su svoja dela izložili.

- Zadovoljstvo nam je da na ovaj način otvorimo manifestaciju "Petrovdanski dani kulture". Imamo priliku da vidimo ikone sedam umetnika različitih likovnih izraza, ali sa zajedničkom temom, kazala je Stojković između ostalog.

Pre Srbobranaca ovu izložbu su videli građani Kule i Vrbasa, a prisutnima se obratio i protojerej Jovan Kezan. On je govorio o tihovanju. Bio je ovo lep i nadahnut govor, tako da njegovu besedu objavljujemo u celosti:

O fenomenu ikone, nešto više, na otvaranju ove izložbe publici je govorio Dragan Simić, predsednik Udruženja 05 iz Vrbasa. Izdvojili smo jedan deo:

Ako smemo laički i krajnje subjektivno da izvojimo neki od radova, onda je to portret patrijarha Pavla, autora iz Srbobrana, Ivice Bačaka. Hiperrealistički pristup i kombinovanje različitih tehnika ovoj slici daje poseban kvalitet.

- Sliku sam radio šest meseci, a ram je za ovu sliku stigao iz Italije. Ovo je rađeno za svoju dušu i zbog toga ima posebnu vrednost, kaže za naš portal Ivica Bačak.

Izložba je narednih dana otvorena za posetioce u Galeriji Doma kulture.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.07.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 46
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen