Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

DECA IZ OROŠHAZE "KOD NAS" U CRNOJ GORI


Opština Srbobran je ove godine po osmi put ponudila najboljim učenicima iz zbratimljenog grada Orošhaze (Mađarska) letovanje u svom odmaralištu na Crnogorskom primorju.


Iz šest škola, od osam odeljenja su izabrani najbolji učenici iz Orošhaze, njih dvadeset, koji su zaslužili letovanje od 1. do 10 jula u Odmaralištu Srbobran u Sutomoru.

Deca su svojim primerom ponašanja,  priznanjima u sportu, umetnosti, muzici ili društveno-korisnim i humanitarnim radom zaslužili ovo nagradno letovanje, koja im donosi nezaboravne i predivne dane na Jadranskom primorju. 

- Značajni uspesi na domaćim sportskim takmičenjima, rezultati u muzici, pa čak i kao najbolji učenici cele Županije Bekeš su samo neki od razloga za nagradno letovanje, kaže za naš portal profesorica Amonine Marta iz Orošhaze, koja je sa decom sa još tri profesora doputovala u Sutomore.

Nakon odmora od puta deca su se popela na brdo kod uvale u gradić, išli na izlet u Kotor, Petrovac i Budvu, gde su se upoznali sa znamenitostima ovih gradova, i naravno, svaki dan se kupaju u moru.

U okviru razmene učenika između Srbobrana i Orošhaze 14. avgusta ove godine deca četvrtih razreda osnovnih škola opštine Srbobran  sa svojim nastavnicima putuju na osam dana u Banju Đoparoš (kod Orošhaze). Letovanja u oba pravca su besplatna za decu i njihove nastavnike i profesore.

- Već godinama naši učenici četvrtog razreda deo letnjeg raspusta provedu u ovoj popularnoj banji. Ove godine boraviće osam dana i dogovoreno je da putuju 14. avgusta. Za putovanje biramo najbolje učenike, one koji su se učenjem i vladanjem izdvojili tokom godine, a decu biraju učiteljice iz svih osnovnih škola. Iz Turije i Nadalja idu po tri učenika, a iz osnovnih škola u Srbobranu ukupno 15, šest iz OŠ 'Vuk Karadžić' i devet iz OŠ 'Jovan Jovanović Zmaj'. Prevoz i smeštaj su besplatni, kao i za njihovu decu u Sutomoru. Uveren sam da smo kroz razmenu učenika izgradili dobre odnose sa gradom pobratimom u Mađarskoj, skoro desetak generacija dece upoznaju neku drugu sredinu i drugare iz druge države, i to je jedan od važnih delova njihovog vaspitanja i odrastanja, kazao je za medije Ifju Zoltan, član Opštinskog veća.

L. P. 

Postavio: Administrator dana 2017.07.05   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin