Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / DruÅ¡tvo

Fondacija Novak Đoković i Milica Mandić šetnjom prikupili novac za obdanište Radost u Srbobranu


Za opremanje tri dvorišta u sklopu Predškolske ustanove "Radost" u Srbobranu prikupljeno je 469.500,00 dinara


Sav novac je prikupljen u okviru humanitarne manifestacije, koju je organizovala PRima Internacionalna Škola u saradnji sa Novak Đoković Fondacijom.
 

Već treću godinu za redom Fondacija učestvuje u humanitarnom događaju "Prošetaj milju za osmeh" ("Walk a mile for a smile") čiji je cilj da pomogne projekte koji su usmereni na rani zavoj, predškolsko i školsko obrazovanje.

Ovogodišnju šetnju svečano je otvorila i podržala reprezentativka u tekvondou Milica Mandić. Pridružili su se, takođe, i predškolci iz Srbobrana, kao i đaci iz Mačkata, kojima je opremljena biblioteka od prikupljenih sredstava sa prošlogodišnje šetnje.

"Cilj naše Fondacije je da deci omogućimo što bolje uslove ranog obrazovanja. PU "Radost" u svom sklopu ima devet objekata i nijedan nema fiskulturnu salu. Deca su za fizičke aktivnosti koristila dvorišta u kojima su se nalazile stare metalne sprave koje su bile izuzetno oštećene i koje su nadležni morali da uklone. S obzirom na to koliko je važno da deca imaju redovnu fizičku aktivnost i da u najranijem periodu razvijaju ljubav prema sportu, u saradnji sa našim prijateljima iz "PRIME" doneli smo odluku da pomognemo mališanima u Srbobranu. Zahvaljujući sredstvima koja smo danas prikupili tri dvorišta će biti opremljena potrebnim mobilijarom kako bi deca mogla bezbedno da se igraju i borave u dvorištima vrtića. Želela bih da se zahvalim i reprezentativki Srbije u tekvondou Milici Mandić koja je svojim prisustvom obradovala sve učesnike šetnje i ulepšala ovaj divan humanitarni događaj", rekla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković Fondacije.


Direktorka PRIMA Internacionalne Škole Brižit Petrović Mekintoš zahvalila se u ime zaposlenih svima koji su učestvovali u velikoj humanitarnoj akciji „Prošetaj milju za osmeh“ na terenima njihovog kampusa. Ona je izrazila zadovoljstvo što su zajedničkim snagama sa Fondacijom i ove godine uspeli da stave osmehe na mnoga dečja lica.

Posetioci su umesto ulaznice kupovali majice u vrednosti od 500 dinara, a posle su se zabavili na karnevalu, koji je održan u drugom delu dvorišta škole. Osim raznovrsnog programa koji su pripremili učenici škole, učesnici su imali priliku i da obiđu štandove sa različitim proizvodima i rukotvorinama.

„Prošetaj miju za osmeh“ je humanitarna manifestacija, šetnja, za čije učešÄ‡e se kupuje majica ili donira novac. Sredstva se uplaćuju kako bi se pomogli različiti projekti, a prošle godine prikupljeno je 587.892 dinara za obnavljanje školske biblioteke u OŠ “Milivoje Borović” u Mačkatu. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.05.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 47
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen