Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

PROSUTO 250.000 LITARA VODE!


U nedelju je Srbobran bio centar kasačkog sporta u Srbiji. Održana je XIII Petrovdanska trka. Vreo letnji dan, nije sprečio ljubitelje i odgajivače konja da dođu na srbobranski hipodrom i uživaju u ovom sportu.


Delić atmosfere sa hipodroma možete da vidite na našim fotografijama, a u razgovoru sa Željkom Vujanovićem, predsednikom Konjičkog kluba "Vranac" dobili smo i neke zanimljive podatke vezano za ovu trku, ali i derbi koji će se održati 19.avgusta, po prvi put u Srbobranu.

Za one koji ne znaju kasački derbi je najveća godišnja trka kasačkih konja i do sada je u Srbiji organizovan samo u Beogradu i Subotici,tako da je Srbobranu ukazana velika čast i poverenje.

Po rečima našeg sagovornika, Petrovdanska trka je opravdala očekivanja. Na stazi su postignuti odlični rezultati, okupio se veliki broj zaljubljenika u kasački sport, a organizator je da bi "ubio" prašinu, u subotu i nedelju, na stazu je prosuo 250.000 litara vode.

U Srbobranu prva kasačka trka održana je 1924.godine, tako da se približavamo velikom jubileju, stogodišnjici održavanja prve kasačke trke u Srbobranu. Postoji ideja organizatora da se tim povodom skrene pažnja na taj podatak i dostojno obeleži, odnosno da se utemelji trka koja bi podsećala na stogodišnju tradiciju kasačkog sporta u Srbobranu.

Petrovdanska trka je završena, očekuje nas derbi 19.avgusta i po rečima Vujanovića pripreme su već uveliko u toku. Priprema se pravi spektakl, jer ukazano poverenje treba opravdati, a Srbobranci su nebrojano puta pokazali da znaju da organizuju velike kasačke trke i budu dobri domaćini. O derbiju ćemo tek govoriti, a evo i tonskom zapisa, dela razgovora koji smo vodili sa Željkom Vujanovićem:

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.07.11   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen