Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OBEZBEĐENA VEĆINA - POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM!?


Odgovor na pitanje ko će u narednom mandatu voditi lokalnu administraciju u opštini izgleda da je izvestan.


 

Ukoliko se ostvare najave političkih partnera koji će, po svemu sudeći, u narednom periodu činiti većinu u Skupštini, konstitutivan sednica Skupštine naše opštine može se očekivati sredinom naredne nedelje.

Iscrpni pregovori trajali su predhodnih nekoliko dana. Započeti su u subotu, a prvi je, kao većinski partner, sa osvojenim najvećim brojem mandata (11) poziv potencijalnim partnerima uputio OO SNS u ime izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje.

Kako saznajemo, pregovori su se vodili sa svim potencijalnim partnerima. Svako je izneo svoje zahteve, a nakon nekoliko "rundi pregovora", na osnovu naših saznanja, dogovor je konačno postignut. 

Više učesnika ovih pregovora za naš portal je potvrdilo da su vođeni ozbiljni, iscrpljujući razgovori, da je napravljen čvrst koalicioni sporazum i da će Srbobran imati stabilnu većinu u Skupštini. 

- Zvanično ne mogu da vam potvrdim informaciju. Ono što mogu da vam kažem i što možete da prenesete posetiocima vašeg portala je da na osnovu informacija koje su stigle do mene, skupštinska većina je obezbeđena, ali za sada mi se niko nije obratio zvanično, kazao je za naš portal Radivoj Paroški, predsednik Skupštine opštine Srbobran i dodao:

- Po proceduri kada se koalicioni sporazum potpiše i kada ga svojim potpisom podrži najmanje 15 kandidata za odbornike, moja obaveza je da na osnovu toga zakažem konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine opštine. Ne želim da prejudiciram, ali ukoliko sutra dobijem potvrdu da je skupštinska većina obezbeđena, mislim da bi konstitutivna sednica mogla da bude održana sredinom naredne sedmice.

Očekujemo da ćemo sutra imati i izjave budućih koalicionih partnera i da ćemo biti u prilici da objavimo ko će voditi našu opštinu naredne četiri godine.

S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.05.17

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 71
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen