Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

BRATSKA POSETA DELEGACIJE SRBOBRANA, GRADU MIŠKIN U RUSIJI!


Po povratku iz Rusije, danas je predsednik opštine Srbobran održao konferenciju za medije na kojoj je građaniima preneo utiske i rezultate posete gradu Miškin u Rusiji.


Na poziv domaćina, delegacija opštine predvođena predsednikom Radivojem Paroškim, a u kojoj su bili Milena Alargić, predsednica SO Srbobran, članovi Opštinskog veća, Todor Šimpraga, Radivoj Debeljački, Nebojša Nedeljković i direktorka Doma kulture, Branislava Sekulić, bila je u poseti Jaroslavskoj oblasti u Rusiji i gradu Miškin. Pozvani su na proslavu Dana grada, a prilikom over posete potpisan je Sporazum o uspostavljanju saradnje gradske oblasti Miškin i opštine Srbobran.

Ova poseta i potpisani sporazum su plod obostrane želje za uspostavljanjem čvršćih veza dva bratska naroda i iznalaženja rešenja za saradnju u raznim oblastima dve opštine.

Miškin i Srbobran deli 2.500 kilometara, ali sa druge strane puno toga spaja ove dve sredine. Istorijski kontekst pre svega, a na koji je ukazao na današnjoj konferenciji za medije Radivoj Paroški:

- U Srbobranu je 1944. godine dva meseca boravio štab Trećeg ukrajinskog fronta, na čelu sa maršalom Tolbuhinom, koji je bio smešten u kući Kaćanskih. U toj kući su se pravili planovi o daljem nastupanju Crvene armije i partizanskih jedinica. Pošto je Tolbuhin iz Jaroslavske oblasti, iz okoline Miškina, inicijativa za saradnju je stigla iz ovog grada, Koliko je za predstavnike oblasti Miškina značajna istorija i saradnja sa opštinom Srbobran, govori i način na koji je dočekana naša delegacija. Domaćini su nam ukazali veliku čast, učestvovali smo u defileu povodom njihovog velikog praznika i veoma smo zahvalni domaćinima na prijemu. Očekujem izuzetno dobru saradnju, što je evidentno već nakon prve posete.

Paroški je i izrazio nadu da će saradnja biti ostvarena u oblasti privrede, u oblasti turizma, kulture, sporta, kroz razmenu iskustava i znanja. Uzvratna posta prijatelja iz Rusije trebalo bi da bude realizovana 19. oktobra, za Dan opštine Srbobran.

Snimak sa današnje konferencije za medije prenosimo u celosti:

O poseti delegacije naše opštine pisao je i oficijelni sajt grada Mišina, a kako je izvestio možete videti ovde. 

Postavio: Administrator dana 2017.07.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 1, gostiju: 47
Administrator
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen