Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

U SPORT 6 MILIONA, RADOVI TREBA DA BUDU GOTOVI DO 15 AVGUSTA!


U toku su radovi na renoviranju dela sportske hale u Srbobranu, a juče su radove obišli predsednik opštine Radivoj Paroški i saradnici, članovi OV, Radivoj Paroški i Todor Šimpraga. Domaćin posete bila je Bojana Jokić direktorka Centra za sport i turizam.


Građevinski radovi koji značajno treba da unaprede funkcionalnost sale treba da budu gotovi do 15.avgusta, a finansiraju se zajedničkim sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine (70%) i budžeta lokalne samouprave (30%).

- Ono što smo videli govori nam da su radovi u punom jeku, a vrednost investicije je oko 6 miliona dinara. Očekujem da poslovi budu završeni u roku, a tada ćemo imati, u većini kompletiran objekat sportske hale u Srbobranu. Mislim da je ovo što smo videli obećavajuće, rekao je prilikom ove posete Paroški i dodao:

- Danas smo takođe uočili i određene infrastrukturne probleme koji postoje u velikoj sali. To ćemo rešavati u hodu, tako da korisnici ovog objekta budu maksimalno zadovoljni uslovima.

Renoviraju se sanitarni čvorovi, mala sala, hol, a biće renovirana i platforma ispred Centra sa stepeništem i izgrađena rampa za lica sa invaliditetom. Takođe, na više mesta zamenjena je pvc stolarija.

- Zahvaljujući projektima ova vlast je uspela do sada da obezbedi 80 miliona dinara. Ovo je samo jedan od projekata koji trenutno realizujemo. Treba reći da su nam Uprava za kapitalna ulaganja i Vlada Vojvodine pružili značajnu podršku u poslednjih godinu dana i da smo u saradnji sa njima uspeli da obezbedimo sredstva za više projekata koji unapređuju život naše zajednice. Želim takođe da istaknem i pohvalim saradnju Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj i lokalne samouprave, jer smo zajednički radili na svim ovim projektima i uspeli da odredimo prioritete, među kojima je i ovaj, kazao je prilikom posete Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća i prvi čovek KLER-a, dok je Todor Šimpraga, član OV zadužen za sport i omladinu, u obraćanju medijima između ostalog kazao:

- U sportskoj sali u Srbobranu početkom ove godine fokus smo stavili na štedljivu energiju tako da od maja meseca u sportskoj sali u Srbobranu imamo osvetljenje koje je kvalitetnijie, a troši manje energije. Ovo što se sada radi je takođe značajno, jer unaprediće se prostor koji je najviše korišćen od strane dece i rekreativaca. Zahvaljujući uređenju platoa ispred hale, ona će dobiti novi, savremeniji izgled. Ono što nam ostaje je kuglana. Jedno od obećanja koje sam dao kada sma preuzeo ovu funkciju je da ću se truditi da se prostor koji je korišćen za kuglanu dovede u funkciju. Projekat je završen i predat je Pokrajinskom sekretarijatu za sport na usvajanje. Smatram da će biti odobren, a ukoliko se to slučajno ne desi u dgovoru sa predsednikom opštine pokušaću da se potrudim da sredstva planiramo u opštinskom budžetu. Kada to završimo imaćemo halu na kojoj mogu da nam zavide i veći gradovi.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.07.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 54
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen