Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

APEL IZ JKP GRADITELJ - TROŠITE VODU RACIONALNO!


Od početak leta javlja se velika potrošnja vode usled nenamenskog korišćenja pijaće vode. Evo saopštenja koje smo tim povodom dobili iz JKP Graditelj...


Vodosnabdevanje opštine Srbobran se vrši sa četiri izvorišta vode, dva u Srbobranu i po jednom u Turiji i Nadalju. U naseljenom mestu Nadalj postoji fabrika za preradu vode do kvaliteta vode za piće i rezervoar za skladištenje i distribuciju pijaće vode. U Turiji je u potpunosti rekonstuisana crpna stanica i opremljena savremnom automatikom i daljinskim sistemom upravljanja. U Srbobranu je na pomoćnom izvorištu Vašarište izvršena adaptacija objekta i instalirana oprema za prečišćavanje vode – mini fabrika vode kapaciteta 40 m3 na čas. U svrhu povećanja kapaciteta vodozahvata, na glavnom izvorištu vodovoda Popovača u toku je bušenje, opremanje i povezivanje novog bunara, kao i izrada projektno tehničke dokumentacije i pribavljanje istražnog prava za bušenje tri nova istražno – eksploataciona bunara. Planira se izrada tehničke dokumentacije i građevinske dozvole za izgradnju fabrike vode i rezervoara za izravnavanje vršne potrošnje za Srbobran.

Što se tiče vodovodne mreže u predhodnom periodu je izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže u polovini naselja Turija. U Srbobranu, početkom avgusta treba da otpočnu radovi na rekonstrukciji čvorišta vodovodne mreže i to u prvoj fazi na celom Begluku i u Tuku, a u drugoj fazi i u ostatku naselja. Sredstva za ovu namenu su obezbeđena od strane lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Od početak leta javlja se velika potrošnja vode usled nenamenskog korišćenja pijaće vode (za zalivanje bašti i travnjaka, pranje trotoara i punjenje cisterni za zalivanje). Zbog prekomerne potrošnje dolazi do pada pritiska u vodovodnoj mreži pogotovo u popodnevnim i ranim večernjim satima i posledično, lokalno, dolazi do zamućenja i pojave peska u vodi. Dnevno se zahvati i distribuira preko 3.5 hiljade m3 vode, što je ujedno i maksimalni kapacitet koji smo trenutno u mogućnosti da prizvedemo i isporučimo. Voda se redovno u skladu sa Pravilnikom za higijensku ispravnost vode za piće, dva puta mesečno, analizira od strane Instituta za javno zdravlje Vojvodine i to sa izvorišta vode, kao i sa vodovodne mreže. Svi kvarovi do kojih dolazi na vodovodnoj mreži i u šahtovima vodomera se redovno saniraju.

JKP Graditelj ima dežurnu ekipu koja 24 sata dnevno dostupna i pripravna za sve neodložne intervencije.

Ovim putem apelujemo na naše cenjene korisnike da vodu troše racionalno kako bismo je svi imali u dovoljnim količinama i kako bi izbegli velike račune za utrošenu vodu.

Rukovodilac sektora  vodovoda i kanalizacije dipl.inž. građ.

Nemanja Macura 

Postavio: Administrator dana 2017.07.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 76
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen