Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/877/za-vikend-dve-pozorine-predstave/

Verzija za tampu / To ScreenviewZA VIKEND DVE POZORIŠNE PREDSTAVE


U subotu i nedelju, u okviru Kulturnog leta, Dom kulture vas poziva da dođete u dvorište Doma kulture. U subotu monodrama, a u nedelju pozorišna predstava za decu...


Glumica Vesna Stanković sa monodramom "Lina od kamena tvrđa" nastupala je širom Srbije, a ima i preko 150 gostovanja u inostaranstvu. Niz nagrada je dobila za ulogu u ovoj monodrami. Priča je smeštena u prvu polovinu prošlog veka i prati život žene sa sela, univerzalna je i puna snažnih emocija. Reč je o istinitoj ispovesti babe pisca Jovana D. Petrovića, koja kroz bol zbog gubitka dece i muževa, spoznaje filozofsku suštinu života, pa nije slučajno što je porede sa antologijskim Mihailovićevim delom “Petrijin venac”.

Uostalom, i Linin zaključak je da je "na svetu najtvrđi je kamen, a od njega tvrđi je samo čovek"...

Ulaz je besplatan, a predstava počinje u 21h u dvorištu Doma kulture (Cara Lazara 6).

U istom prostoru, u nedelju deca će uživati.

Dečija pozorišna predstava “ MALO KRALJEVSTVO“

Dvorište Doma kulture,Srbobran (Cara Lazara 6) 19.00h

Ulaz besplatan

U Malom kraljevstvu, punom života, radosti i boja, žive patuljak Ben, princeza Holi i dadilja Šljivka.
Ben i Holi su najbolji drugari i uvek su raspoloženi za igru. Dadilja Šljivka ih kroz šalu uči raznim vilinskim običajima i običajima patuljaka. Ponekad upotrebi čaroliju, ali to ne bude svaki put zabavno. Ovog puta je zahvaljujući čaroliji završila u kavezu veštice Lepave. Ben i Holi pokušavaju uz pomoć raznih trikova, veština, vilinskog plesa i muzike patuljaka da odobrovolje vešticu Lepavu i da oslobode dadilju Šljivku. Na kraju u tome i uspevaju, ali uz mnogo poteškoća.

Predstava je edukativnog tipa i sadrži pet songova sa koreografijom.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign