Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SARADNJA DVE OPŠTINE BOLJA I PLODONOSNIJA!


Kazala je nakon nedeljne posete Orošhazi, mađarskom gradu, podratimu naše opštine, Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine Srbobran.


Pored nje u tročlanoj delegaciji na poziv domaćina za učešće na proslavi državnog praznika Mađarske - Svetog Ištvana, bili su još Radivoj Debeljački i  Ifju Zolika, članovi Opštinskog veća.

- Saradnja naših dveju opština traje godinama i do sada se potvrdilo da delimo slične stavove i razmišljanja po mnogim pitanjima. U prethodnom periodu je urađeno dosta u oblasti kulture i turizma, na zadovoljstvo oba grada. Kroz razgovor sa gradonačelnikom Orošhazi, potvrđen je predlog predsednika opštine Srbobran, Paroški Radivoja za proširenje saradnje na ekonomskom i privrednom planu.Uskoro ćemo organizovati sastanak dveju delegacija i konkretizovati ciljeve i nove projekte, kazala je za naš portal Milena Alargić i dodala:

- Ovo je bio moj prvi odlazak u Orošhazu i mogu da kažem da srdačan prijem od strane naših domaćina svedoči o čvrstim i prijateljskim odnosima i nastojanju da se oni prodube i ojačaju. Nakon ove kratke posete , ubeđena sam da će naša saradnja u narednom periodu biti još uspešnija i plodotvornija.

Izjavu za medije je dao i Radivoj Debeljački u kojoj je između ostalog rekao:

- Orošhaza i Srbobran rešeni da u skoroj budućnosti pokrenu uspostavljanje čvršćih odnosa, pre svega na polju ekonomije, poljoprivrede, infrastrukture, turizma i zajedničkih projekata. Mnoga rešenja koja se praktikuju u Orošhazi mogla bi se primeniti i kod nas, posebno u oblasti turizma, i spremni smo na inteziviranje saradnje. Konkretnu inicijativu pokrenuće opština Srbobran, veoma brzo.

  

Postavio: Administrator dana 2017.08.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 66
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen