Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SLOBODAN SUBIĆ NA ČELU CENTRA ZA SPORT I TURIZAM


Ovog uspešnog profesionalnog košarkaškog trenera je danas Skupština opštine Srbobran postavila na mesto vd direktora, umesto dosadašnjeg, Bojane Jokić.


Ovo je samo jedna od odluka koju su doneli odbornici tokom 13. sednice SO Srbobran. Pored izbora Slobodana Subića i smene na direktorskoj poziciji Centra za sport i turizam, odbornici su na godinu dana produžili vd status direktora Doma kulture Branislavi Sekulić.

Pored ovih personalnih rešenja, odbornici su usvojili Lokalni antikorupcijski plan, dokument koji lokalnim samoupravama propisuje da u svom radu obezbede pravednost i pošteno delovanje. Ovim planom jača se sistem sprečavanja korupcije i stvaranje preduslova za sprečavanje sukoba interesa na svim nivoima opštine, stručno usavršavanje zaposlenih, unapređenje komunikacije i pravo na pristup informacijama, pravovremena objava informacija, podizanje javne svesti o štetnosti korupcije, kao i podizanje nivoa efikasnosti otkrivanja i kaznenog progona korupcijskih dela, i osiguranje zaštite od otkaza i neprimerenog ponašanja poslodavca, osobama koje prijavljuju korupciju kroz formiranje institucije uzbunjivača, samo su neke od odrednica Lokalnog antikorupcijskog plana.

Ipak, ako će po nečemu ostati upamćena današnja sednica kojom je predsedavala Milena Alargić, onda je to odluka da se iz opštinskog budžeta izdvoji 3,5 miliona dinara za podršku privrednicima i preduzetnicima. Kako se čulo sa govornice, ovo je prvi  korak u realizaciji ciljeva rada lokalne samouprave, označenih kao prioritet prilikom izbora novog rukovodstva opštine Srbobran.

- Prilikom izbora na funkciju predsednika opštine najavio sam novi koncept razvoja, a kao jedna od tri glavne smernice navedena je nova strategija prema preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima. U ovom trenutku izdvojili smo 3,5 miliona dinara za podršku projektima preduzetnika. U narednoj godini za to će biti izdvojeno više novca i uveren sam da uz podršku iz drugih izvora, možemo stvoriti povoljniju privrednu klimu u našoj opštini. Istu vrstu podrške uskoro će dobiti i poljoprivredni proizvođači, podjednako važan deo našeg privrednog razvoja, rekao je između ostalog, obrazlažući odluku Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran,koji je u svom govoru u osnovnim crtama izneo koncept ekonomskog razvoja opštine za koji se zalaže i koji će sa svojim timom zastupati, a koji podrazumeva pre svega podršku preduzetništvu, maloj privredi i poljoprivrednim gazdinstvima kao temeljnim ekonomskim vrednostima naše zajednice.

Na današnjoj sednici usvojeno je nekoliko dokumenata koji definišu principe na kojima će u narednom periodu poslovati JKP "Graditelj", a sednica je privedena kraju odboničkim pitanjima.

S.N.

foto: L.P.
  

Postavio: Administrator dana 2017.08.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 64
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen