Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

2.3 MILIONA ZA IZBEGLI─îKE PORODICE


Ukupno 16 porodica danas je sa opštinom , Povereništvom za izbeglice i migracije potpisalo ugovor o pomo─çi za ekonomsko osna┼żivanje ─Źija je ukupna vrednost 2.3 miliona dinara.


Potpisnik ovog ugovora za opštinu je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, koji je ugovore uru─Źio dobitnicima konkursnih sredstava i rekao:

- Kroz ovaj projekat osna┼żujemo vašu ekonomsku samostalnost i poboljšavamo vašu ponudu u delatnostima kojim se bavite. Nadam se da ─çe vam ova podrška omogu─çiti i da se razvijate, da nekoga zaposlite, od ─Źega bi korist imala cela lokalna zajednica. Opština Srbobran i sama osmišljava programe za ja─Źanje preduzetništva i poziva sve preduzetnike da se upoznaju sa našim planovima i zatra┼że podršku za razvoj svojih delatnosti. Unapre─Ĺenje pojedina─Źnih preduzetni─Źkih radnji unapre─Ĺuje i ceo poslovni ambijent u opštini Srbobran, što je cilj ove lokalne vlasti. Uskoro ─çe sli─Źnu podršku mo─çi dobiti i poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi. ┼Żelim da opremu koristite što više, da se razvijate i tako unapre─Ĺujete celokupni privredni ambijent.

Sve porodice koje su danas potpisale ugovore pre toga su morale da ispune konkursnu dokumentaciju i konkurišu za sredstva. Novac je obezbe─Ĺen za projekte izgradnje plastenika za uzgoj povr─ça, opremu za p─Źelarstvo, kao i mašine i alate za vršenje raznih zanatskih i drugih usluga, gra─Ĺevinskih, automehani─Źarskih, poljoprivrednih i sli─Źno.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2017.08.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 1, gostiju: 90
Administrator
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen