Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/904/2-3-miliona-za-izbeglike-porodice/

Verzija za Ütampu / To Screenview2.3 MILIONA ZA IZBEGLI─îKE PORODICE


Ukupno 16 porodica danas je sa opštinom , Povereništvom za izbeglice i migracije potpisalo ugovor o pomo─çi za ekonomsko osna┼żivanje ─Źija je ukupna vrednost 2.3 miliona dinara.


Potpisnik ovog ugovora za opštinu je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, koji je ugovore uru─Źio dobitnicima konkursnih sredstava i rekao:

- Kroz ovaj projekat osna┼żujemo vašu ekonomsku samostalnost i poboljšavamo vašu ponudu u delatnostima kojim se bavite. Nadam se da ─çe vam ova podrška omogu─çiti i da se razvijate, da nekoga zaposlite, od ─Źega bi korist imala cela lokalna zajednica. Opština Srbobran i sama osmišljava programe za ja─Źanje preduzetništva i poziva sve preduzetnike da se upoznaju sa našim planovima i zatra┼że podršku za razvoj svojih delatnosti. Unapre─Ĺenje pojedina─Źnih preduzetni─Źkih radnji unapre─Ĺuje i ceo poslovni ambijent u opštini Srbobran, što je cilj ove lokalne vlasti. Uskoro ─çe sli─Źnu podršku mo─çi dobiti i poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi. ┼Żelim da opremu koristite što više, da se razvijate i tako unapre─Ĺujete celokupni privredni ambijent.

Sve porodice koje su danas potpisale ugovore pre toga su morale da ispune konkursnu dokumentaciju i konkurišu za sredstva. Novac je obezbe─Ĺen za projekte izgradnje plastenika za uzgoj povr─ça, opremu za p─Źelarstvo, kao i mašine i alate za vršenje raznih zanatskih i drugih usluga, gra─Ĺevinskih, automehani─Źarskih, poljoprivrednih i sli─Źno.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign