Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

NEDELJA MOBILNOSTI


Opština Srbobran i Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj pridružiće se i ove godine obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, koja traje od 16. do 22. septembra.


Program Evropske nedelje mobilnosti:

16. septembar, subota, Trg Republike, 10.00 časova - Turnir u odbojci
17. septembar, nedelja, Trg slobode, 15.30 časova - vožnja biciklom od Srbobrana do Parka prirode Beljanska bara, Bazar zdravlja u organizaciji Udruženja "Plavi krug" Srbobran
18. septembar, ponedeljak, Trg Republike, 10.00 časova - javno vežbanje dece predškolskog uzrasta
20. septembar, sreda, Osnovna škola "Vuk Karadžić", 10.00 časova - izbor najboljih crteža i izložba na temu "Moje mesto bez automobila"
22. septembar, petak, 07.00 - 11.00 časova - "Dan bez automobila" - zatvaranje Zmaj Jovine ulice

Cilj kampanje koja se održava svake godine od 16. do 22. septembra je da podstiče lokalne uprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja i da ponude svojim građanima alternative upotrebi automobila. Vrhunac manifestacije predstavlja "Dan bez automobila", predviđen za 22. septembar, kada gradovi koji učestvuju u manifestaciji odvoje jednu ili više zona isključivo za pešake, bicikliste i javni saobraćaj tokom celog dana.

"Pozivamo sve građane opštine Srbobran da uzmu učešće u ovoj globalnoj kampanji. Ovogodišnje aktivnosti pokrivaće različite uzraste, od predškolskog pa do onih najstarijih, kako bi se pokrenuli i podstakli da razmišljaju na ovogodišnju temu 'Čista, zajednička i pametna mobilnost'. Poseban akcenat stavljamo na najznačajniju aktivnost Evropske nedelje mobilnosti, koja će se održati u nedelju, 17. septembra u 15.30 časova. Nakon rekreativne vožnje biciklima do Parka prirode Beljanska bara, biće održan Bazar zdravlja, a organizatori su, u saradnji sa JVP 'Vode Vojvodine', predvideli još dodatnih programa na ovom mestu. Nadamo se da će posećenost i posvećenost ove godine nadmašiti prošlogodišnju", navodi se u pozivu za učešće Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

  

Postavio: Administrator dana 2017.09.11

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin