Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

U JAVNIM RADOVIMA PREKO 50 ZAPOSLENIH


Oko šest miliona dinara u zapošljavanje uložili su zajednički, naša lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje. Na taj način posao je obezbedilo preko pedeset nezaposlenih građana naše opštine.


Novac koji je odvojen za zapošljavanje putem konkursa dobili su JKP "Graditelj", "Cvetni sokak", Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić, Društvo za pomoć MNRO "Biser", "U korak sa svetom", "Osmeh za starost", Udruženje Roma "8. april", Budućnost mladih Turije, UG "Jačanje svesti", Opština Srbobran, MZ Turija i Centar za socijalni rad opštine Srbobran, a njihovim predstavnicima juče u maloj sali opštine ugovore je zvanično uručio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški.

- Ovo je jasan signal da opština Srbobran želi da stvara dobar ambijent u kojem oni koji žele da vredno rade mogu da očekuju podršku u ostvarivanju svojih poslovnih ideja. Ovo je samo jedan od prvih koraka u tom pravcu, rekao je Paroški i dodao:

- Smatramo da sredstva u budžetu, koja obezbeđuju naši poreski obveznici, treba da se vraćaju našim građanima, kako bi im olakšali rad i funkcionisanje. Naša želja je da se omogući veći nivo zapošljavanja, olakša poslovanje i tako obezbedi bolji životni standard. Naša strategija je da jačamo već postojeći proizvodni, privredni sektor, pomognemo poljoprivredu koja je baza razvoja opštine Srbobran, kao i da nastavimo sa privlačenjem kapitala u industrijske zone. U ovoj godini, zajedno sa NSZ, izdvojili smo ukupno, više od 12 miliona dinara za projekte koji omogućavaju brže zapošljavanje i bolji standard, a već za sledeću godinu planiramo povećanje ovog iznosa.

Kroz ove ugovore o zapošljavanju, posao u javnim radovima je dobio 51 radnik. Radno su angažovane još četiri osobe, jedna sa visokom stručnom spremom na period od 12 meseci, i tri sa srednjom stručnom spremom na period od šest meseci.

Zajedničkim sredstvima lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje podržana su i dva projekta za samozapošljavanje.

Nakon uručenja ugovora Paroški je tražio od potpisnika da iznesu svoje predloge i sugestije kako bi se ova saradnja unapredila, a rad lokalne samouprave u ovom pravcu bio efikasniji. Ovakav vid saradnje na zapošljavanju radno sposobnih građana naše opštine, Aleksandar Jojkić, predsednik Saveta MZ Turija ocenio je kao dobar, ali je takođe izneo ocenu da su potrebe za radno angažovanje nezaposlenih velike i da su sredstva izdvojena za ovu namenu relativno mala. Predložio je da se u budžetu za narednu godinu planira veći novac za projekte zapošljavanja, što je Paroški prihvatio kao realno i potvrdio da je lokalna samouprava svesna da u tom smislu postoji prostor da se učini više.

Predsednica Udruženja za pomoć MNRO "Biser", Slavka Popić, zahvalila se lokalnoj samoupravi na podršci koju je pružila izdvajanjem novca za radno angažovanje osoba sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom, na čega je Paroški odgovorio da će opština uvek podržati one koji rade i svojim radom to zaslužuju, a "Biser" sigurno spada u tu kategoriju.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2017.09.20   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 84
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen