Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

ATELJE SKV PREDSTAVIO SVOJE MODELE


Dani kulturne tradicije je dvodnevna manifestacija Doma kulture koja je sinoć otvorena. Svoje unikatne odevne predmete predstavio je atelje SKV iz Novog Sada.


Radionica, izložba i modna revija su program kojim je sinoć započeo manifestaciju Doma kulture. Sve je počelo u 18.00h radionicom koju je održala Srbica Krstić, vlasnica atelje-a SKV iz Novog Sada. Učenici OŠ Jovan Jovanović Zmaj imali su priliku da upoznaju način bojenja srpskog platna i puste mašti na volju stvarajući unikatne modele marama.

Usledila je izložba koju je otvorila direktorka Doma kulture Branislava Sekulić, koja je pre nego je ustupila mikrofon Srbici Krstić, kazala:

- Dobro veče i dobrodošli na našu manifestaciju "Dani kulturne tradicije". Manifestaciju započinjemo ovom izložbom. Danas je sa nama atelje SKV iz Novog Sada, koji se bavi izradom unikatnih odevnih predmeta inspirisani tradicionalnom srpskom nošnjom. Modeli koje večeras možete da vidite izrađeni su od srpskog platna. Zahvaljujem se atelje-u SKV što su se odazvali na naš poziv da zajedno promovišemo ideju čuvanja naše bogate tradicije. Nešto više o samoj izložbi reći će nam vlasnica atelje-a, gospođa Srbica Krstić.

Modna revija je održana u dvorištu Doma kulture. Mladi Srbobranci obučeni u modele atelje-a SKV koji su napravljeni od srpskog platna, vune i vunice prošetali su modnom pistom a svoj nastup za pubilku su priredile dve ženske pevačke grupe i to KUD-a Bard i Kluba za negovanje tradicije.

Galeriju sa fotografijama nastalih tokom događaja možete da vidite OVDE.

Izložba u Domu kulture unikatnih odevnih predmeta od srpskog platna postavljena je narednih sedam dana u galeriji Doma kulture i prodajnog je karaktera.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2017.09.23

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 50
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen