Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

BILJA I BISTRIK ODUŠEVILI SRBOBRANSKU PUBLIKU


Sve se poklopilo, raspoloženi i vrhunski muzičari na sceni, publika koja zna zbog čega je došla, odlilčan zvuk i tradicionalne muzičke vrednosti upakovane u moderno ruho, tako bi u nekoliko rečenica mogao da bude sadržan komentar sinoćnjeg koncerta Bilje Krstić i grupe Bistrik.


Mišljenja su podeljena samo oko toga da li je napravljena greška što je u poslednjem trenutku organizator koncerta, Dom kulture odlučio da koncert bude održan u sali "Pozorištance", umesto na Trgu republike. O svemu ostalom, o jednistvenom osećanju koje je obeležilo sinoćnji koncert najbolje govore aplauzi i osmesi na licima publike, ali i muzičara na sceni.

Nakon 15 godina rada i stvaralaštva Bilja Krstić i Bistrik su došli u Srbobran. Potpuno su se uklopili i na neki način stavili pečat na manifestaciju "Dani kulturne tradicije" koja je u organizaciji Doma kulture obeležila kraj leta i početak jeseni.

Tradicionalni zvuk Balkana, pesme iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Rumunije u izvođenju Bistrika i Bilje Krstić potpuno su razgalile dušu publike koja je sinoć uživala u modernom izvođenju pesama koje su pobedile vreme, ali upakovanim u novi muzički celofan. Publika je zajedno sa Biljom i Bistrikom pevala "Jovano Jovanke", "Oj Moravo", "Dimitrijo sine Mitre",  "Puče puška"...

Kao gost Doma kulture Bilja je u toku dana, u popodnevnim satima, u susret koncertu, održala muzičku radionicu u kojoj su učestovale devojke iz Srbobrana koje se amaterski bave pevanjem. Sa Biljom su uvežbale tri pesme koje su zajedno sa njom i Bistrikom otpevale kao gošće koncerta, što je bio poklon, kako za njih, tako i za publiku koja je do poslednjeg mesta ispunila salu "Pozorištance".

Koncert koji će dugo ostati u sećanju Srbobrancima i čiji zvuk će još dugo odzvanjati u dušama i srcima ljubitelja, kako je to definisala svojevremeno Lenka, kći Biljina, "prirodne muzike".

Naime, kako je sinoć Bilja ispričala, kada je vaspitačica pitala malu Lenku, kakvu to muziku njena majka sada peva, njen odgovor je bio: "Moja mama sada peva samo prirodnu muziku."

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.09.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 75
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen